Sayfalar

28 Mart 2019 Perşembe

Enginar
















Merhaba ;

Her derde deva enginarı tezgahlarda gördüm ve görür görmez hemen aldım.İlkbahar demek birazda arınmak demek benim için. Toksinlerden arınmak karaciğerinizi, kanınızı temizlemek isterseniz bu bahar bol bol tüketin.Buharda haşlayıp salatalarınıza yada zeytinyağlısını yapıp tüketebilirsiniz.

Zeytinyağlı enginar için ; bir orta boy soğanı piyazlık doğrayıp tencereye zeytinyağı ile birlikte ocağa koyun .Hafif soteleyin küp doğranmış havuç ve bezelyeleride atın .Tuzu ekleyin.Enginarları koyup üzerine çeyrek limon suyu ve 3 orta boy portakal suyu ekleyip kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.Servis tabağına alıp iyi soğutun .



* Portakal suyu enginara çok yakışıyor ,şiddetle tavsiye ediyorum.
* garnitür kısmına bir küçük patateste ekleyebilirsiniz.




Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder