Sayfalar
▼
16 Mart 2017 Perşembe
Granola Bar
Tam bahar geldi derken yine koca bir hafta soğuk ve yağışlı geçti.Ancak bu hiçbir şekilde yaza daha sağlıklı ,daha taze ve yenilenmiş girmemize engel değil :) Minik ara atıştırmalıkları için hatta bazen sütle beraber hızlandırılmış sabah kahvaltısı bile olarak yediğim granola bar tarifini paylaşmak istiyorum.Ağzı kapaklı cam kavanozda muhafaza ederseniz tazeliğinden hiç ödün vermiyor :) Benim kızlar pek seviyor ,minikler içinde sağlıklı bir kaçamak olabilir :)
Granola Bar
Malzemeler ;
. 2 su bardağı yulaf ezmesi
. yarım su bardağından bir parmak eksik bal
. yarım su bardağından bir parmak eksik pekmez
. 1 çorba kaşığı tereyağ
. 1 çay kaşığı vanilya
. 1 adet limon kabuğu
. 1 tatlı kaşığı tarçın
. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
. 1 çay bardağı kuru üzüm
. 1 çay bardağı cranberry
. yarım çay bardağı dut kurusu
. yarım çay bardağı yer fıstığı
. 1 çay bardağı çekirdek içi
Yapılışı ;
. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serip yulafı üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika fırınlayın.Bu sırada sos tenceresine bal, pekmez , tereyağ, limon kabuğu rendesi , tarçın , vanilyayı koyun ve kısık ateşte tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın .Fırından yulafı çıkarıp derince bir kaba koyun .Üzerine çekirdek içi, kuru dut ve üzüm , hindistan cevizi, cranberry , bıçakla iri kıydığınız yerfıstığını koyup ballı karışımıda üzerine dökün.İyice karıştırın yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına 1 -1,5 cm olacak şekilde düzelterek dökün.Geniş düz bir spatula yardımıyla iyice bastırarak birbirine yapışmasını ve düzgünce olmasını sağlayın.200 derecede 15 -20 dakika pişirin.Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimler halinde büyük bir bıçak yardımı ile kesin.Cam kapaklı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.
benden minik notlar ;
. limon kabuğu yerine portakal da olabilir
. kuru malzemeler tamamen size kalmış kuru kayısı incir kuru elma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz
. sıvı vanilya ve çubuk vanilya harika oluyor
. tereyağ yerine hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.
. fıstık yerine badem, fındık, ceviz, yeşil fıstıkta kullanabilirsiniz.
. en önemlisi fırın kabına yaydıktan sonra üzerine iyice bastırmanız gerektiği
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder