Sayfalar

16 Mart 2017 Perşembe

Granola Bar






















Tam bahar geldi derken yine koca bir hafta soğuk ve yağışlı geçti.Ancak bu hiçbir şekilde yaza daha sağlıklı ,daha taze ve yenilenmiş girmemize engel değil :) Minik ara atıştırmalıkları için hatta bazen sütle beraber hızlandırılmış sabah kahvaltısı bile olarak yediğim granola bar tarifini paylaşmak istiyorum.Ağzı kapaklı cam kavanozda muhafaza ederseniz tazeliğinden hiç ödün vermiyor :) Benim kızlar pek seviyor ,minikler içinde sağlıklı bir kaçamak olabilir :)














Granola Bar




Malzemeler ;



. 2 su bardağı yulaf ezmesi

. yarım su bardağından bir parmak eksik bal

. yarım su bardağından bir parmak eksik pekmez

. 1 çorba kaşığı tereyağ

. 1 çay kaşığı vanilya

. 1 adet limon kabuğu

. 1 tatlı kaşığı tarçın

. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

. 1 çay bardağı kuru üzüm

. 1 çay bardağı cranberry

. yarım çay bardağı dut kurusu

. yarım çay bardağı yer fıstığı

. 1 çay bardağı çekirdek içi




Yapılışı ;


. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serip yulafı üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika fırınlayın.Bu sırada sos tenceresine bal, pekmez , tereyağ, limon kabuğu rendesi , tarçın , vanilyayı koyun ve kısık ateşte tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın .Fırından yulafı çıkarıp derince bir kaba koyun .Üzerine çekirdek içi, kuru dut ve üzüm , hindistan cevizi, cranberry , bıçakla iri kıydığınız yerfıstığını koyup ballı karışımıda üzerine dökün.İyice karıştırın yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına 1 -1,5 cm olacak şekilde düzelterek dökün.Geniş düz bir spatula yardımıyla iyice bastırarak birbirine yapışmasını ve düzgünce olmasını sağlayın.200 derecede 15 -20 dakika pişirin.Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimler halinde büyük bir bıçak yardımı ile kesin.Cam kapaklı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.






benden minik notlar ;

. limon kabuğu yerine portakal da olabilir

. kuru malzemeler tamamen size kalmış kuru kayısı incir kuru elma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz

. sıvı vanilya ve çubuk vanilya harika oluyor

. tereyağ yerine hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

. fıstık yerine badem, fındık, ceviz, yeşil fıstıkta kullanabilirsiniz.

. en önemlisi fırın kabına yaydıktan sonra üzerine iyice bastırmanız gerektiği



afiyet olsun










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder