Sayfalar

25 Ekim 2014 Cumartesi

Midye Börek











Merhabaa hepinize :) Prensesler uyudu nihayet ve bende bilgisayarım ve kahvemle işte bu saatte buradayım.Gecenin bu sessizliğinde çalışmayı seviyorum.Haftaiçi de haftasonu da artık hep yoğun.İşler güçler hiiç bitmiyor ,bitmek bilmiyor.Geçtiğimiz hafta sonunda minnik minnik meleğimin ikinci yaş günü partisi vardı.Bu nefis ve görünümüde bir okadar güzel olan midye böreklerden hazırladım.Biraz el oyalasada eminim yapınca alışacaksınız.









Midye Börek




Malzemeler ;


. 1 kilo yufka
. 1 su bardağı sıvı yağ
. 1 adet yumurta sarısı (üzeri için )
. birkaç dal maydanoz
. yeteri kadar beyaz peynir



Yapılışı ;

. Yufkaları üst üste dizip sigara böreği saracakmiş gibi( bir yufkadan 4 parça çıkacak şekilde) büyük üçgenler kesin.Maydanozu ince kıyıp çatalla ezdiğiniz beyaz peynirin içine koyup karıştırın.Üçgen parçadan birini alın ve bir fırça yardımıyla her tarafına sıvı yağdan sürün resimdeki gibi üçgenin sivri uc kısmından tutarak yuvarlak kısmına doğru çekin.Oluşan pileleri bir araya getirip düzgünleştirip ortaya iç harcı koyup sıkı bir şekilde sarın.Ters çevirdiğinizde midye şeklini alacaktır.Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.Yufkalar bitene kadar işlemi uygulayın ve üzerilerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz susam ve çörek otu serpebilirsiniz.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder