Sayfalar

8 Mart 2014 Cumartesi

Paskalya Çöreği











Harika bir cumartesi günüden merhaba :) Olsun varsın hava yağmurlu ve soğuk olsun ama bizim keyfimiz neşemiz ,sağlığımız yerinde olsun.Haftasonu olması bile mutluluk verici.Güzel ve uzun bir kahvaltıdan sonra güne başlamak gibisi yok :) Paskalya çöreğini sevmeyen bilmeyen yoktur herhalde . Pastanelerin yanından geçerken fırından yeni çıkmış paskalya çöreği kokusu sararya tüm sokağı işte bu tarifi yaparkende evimiz aynen öyle oldu.Haftasonun için denenecek güzel tariflerden :)







Paskalya Çöreği





Malzemeler ;


. 1/2 su bardağı ılık süt
. 1/2 su bardağı ılık su
. 1 yemek kaşığı toz maya (instant maya)
. 1 - 1,5 su bardağı toz şeker
. 1/2 çay kaşığı tuz
. 3 adet yumurta
. 125. gr.eritilmiş tereyağ,
. 2 tatlı kaşığı mahlep
. aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı kadar )

üzeri için ;

. yumurta sarısı
. kırık veya file fındık






Yapılışı ;


. Yoğurma kabına 3 su bardağı kadar un alın ve içine mayayı ,tuz ,şeker ve mahlebi koyup iyice karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp ılık süt,ılık su ,eritilmiş tereyağı ,yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.Un gerektikçe ekleyin.Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.Hamuru 6 eşit parçaya bölün.20 cm. uzunluğunda rulu hamurlar hazırlayın ve 3 rulo hamuru yan yana getirip bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün. ve diğer uçlarınıda birleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin.Ben fındığı rondoda çekip üzerine serptim.Tepside de 15-20 dakika kadar mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Ilınınca dilimleyerek servis edin.


Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. ellerinize sağlık Seda Hanım ne kadar güzel kabarmışlar..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, puf puf kabarmış, ellerinize sağlık, Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Bunu mutlaka deneyeceğim canım ellerine sağlık afiyet bal olsun.
    Öperin

    YanıtlaSil