Sayfalar

13 Aralık 2012 Perşembe

Parmak Çörek













Kurabiye kavanozuna doldurduğunuzda ilk günkü tazeliğini koruyor ve size mis gibi bir çayın yanında eşlik ediyor .Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.













Parmak Çörek


Malzemeler ;

. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvı yağ
. 1/2 çay bardağı toz şeker
. 125 gr.tereyağ (erimiş)
. 1 çay kaşığı tuz
. 1 tatlı kaşığı mahlep
. 1 paket kabartma tozu
. yeterince un

üzerine ;
. 1 adet yumurta sarısı
. çörekotu



Yapılışı ;


. Bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Küçük bezelere ayırarak parmak şeklini verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Çörekler harika elleriniz sağlık.

    YanıtlaSil
  2. beğenilmeyecek gibi değil ki ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canimcim
    ve afiyet olsun , aslinda banada
    bi kaç dilim gondersen hayir demem
    yani :) çok begendim ve mutlaka
    seni de benim bloguma beklerim
    bidahaki postlar için basarilar

    bisous bisous

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Sedam ellerine sağlık canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. sedacım eline sağlık afiyetle tüketin inşallah

    YanıtlaSil
  6. 2013 yillinda tüm arzularinin gerceklesmesi dilegi ile…

    YanıtlaSil
  7. Süper görünüyor, ellerinize sağlık. İlk fırsatta denemek isterim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil