Sayfalar
▼
13 Aralık 2012 Perşembe
Parmak Çörek
Kurabiye kavanozuna doldurduğunuzda ilk günkü tazeliğini koruyor ve size mis gibi bir çayın yanında eşlik ediyor .Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.
Parmak Çörek
Malzemeler ;
. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvı yağ
. 1/2 çay bardağı toz şeker
. 125 gr.tereyağ (erimiş)
. 1 çay kaşığı tuz
. 1 tatlı kaşığı mahlep
. 1 paket kabartma tozu
. yeterince un
üzerine ;
. 1 adet yumurta sarısı
. çörekotu
Yapılışı ;
. Bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Küçük bezelere ayırarak parmak şeklini verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.