Sayfalar

26 Temmuz 2012 Perşembe

Kayısılı Tart











Bu yaz bu tarifi çok sık yaptım .Bizimkiler üzerine bir top dondurma ile tüketmeye bayıldılar.İftarınız için serin bir tatlı tarifi olabilir ,hayırlı ramazanlar olsun ...









Kayısılı Tart



Malzemeler ;

hamur için ;

. 120 gr.tereyağ
. 1 paket vanilya
. 1/2 su bardağı ince çekilmiş badem(kabuğu soyulmuş)
. 1 adet yumurta sarısı
. aldığı kadar un


üzerine ;

. yeteri kadar kayısı
. 1 adet yumurtanın akı
. 2 çorba kaşığı kadar toz şeker


Yapılışı ;

. Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup ele yapışmayan bir hamur elde edin .Tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.Tart hamurunun kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır. Tart hamurunu merdane yardımıyla tart kalıbı genişliğinde açın.Hamuru kalıba yerleştirin.Üzerine kürdanla delikler açıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün.Bir kasenin içine yumurta akını koyup çatalla hafif çırpın ve kayısıları ekleyip karıştırın.Kayısıları hamurun üzerine dizin ve toz şekeri üzerlerine serpin.Tekrar fırına verip pişirin.İyice soğutup servis yapın.Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Fırınlanması ilginç ve güzel olmuş.evet dondurmayla da nefis gider.
    Ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  4. içinde meyve olan tüm kekler ve tartlar yaz -kış favorim sedacım..

    hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  5. bende meyveli olan herşeyi çok seviyorum :)bu tarifin de çok güzel olmuş ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  6. ÇOK GÜZEL GÇRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil