Sayfalar
▼
26 Temmuz 2012 Perşembe
Kayısılı Tart
Bu yaz bu tarifi çok sık yaptım .Bizimkiler üzerine bir top dondurma ile tüketmeye bayıldılar.İftarınız için serin bir tatlı tarifi olabilir ,hayırlı ramazanlar olsun ...
Kayısılı Tart
Malzemeler ;
hamur için ;
. 120 gr.tereyağ
. 1 paket vanilya
. 1/2 su bardağı ince çekilmiş badem(kabuğu soyulmuş)
. 1 adet yumurta sarısı
. aldığı kadar un
üzerine ;
. yeteri kadar kayısı
. 1 adet yumurtanın akı
. 2 çorba kaşığı kadar toz şeker
Yapılışı ;
. Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup ele yapışmayan bir hamur elde edin .Tereyağının soğuk olmasına dikkat edin.Tart hamurunun kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır. Tart hamurunu merdane yardımıyla tart kalıbı genişliğinde açın.Hamuru kalıba yerleştirin.Üzerine kürdanla delikler açıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün.Bir kasenin içine yumurta akını koyup çatalla hafif çırpın ve kayısıları ekleyip karıştırın.Kayısıları hamurun üzerine dizin ve toz şekeri üzerlerine serpin.Tekrar fırına verip pişirin.İyice soğutup servis yapın.Afiyet olsun.
çok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFırınlanması ilginç ve güzel olmuş.evet dondurmayla da nefis gider.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.
içinde meyve olan tüm kekler ve tartlar yaz -kış favorim sedacım..
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar..
bende meyveli olan herşeyi çok seviyorum :)bu tarifin de çok güzel olmuş ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÇRÜNÜYOR ELİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSil