Sayfalar

5 Mart 2012 Pazartesi

Coleslaw Salata








Prensesimin doğum günü sofrasından en beğenilen salata tarifini veriyorum.Günün sonunda salatadan bir kaşık bile kalmamıştı...














Coleslaw Salata


Malzemeler ;

. 1 küçük adet beyaz lahana
. 1 adet haşlanmış tavuk göğüsü
. 2 adet havuç
. 1 küçük soğan
. konserve mısır

sosu için ;

. 3-4 çorba kaşığı mayonez
. 1/2 limon suyu
. tuz
. karabiber


Yapılışı ;

. Lahananın ortasını dikkatlice çıkarıp üst yapraklarını ayırın.Kalan kısmını ince ince doğrayıp genişçe bir kaba alın.Tuz ekleyip yarım saat kadar bekletin.Bol su ile yıkayıp iyice süzdürün.Buarada havucu ve soğanı karıştırma kabına rendeleyin.Lahanaları ,önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini ,konserve mısırı ilave edip iyice karıştırın.Sosunu hazırlayıp servisten yarım saat kadar önce ekleyin.



Afiyet olsun.

1 Mart 2012 Perşembe

Valonia Chocolate ile El Yapımı Çikolata Etkinliği





Geçtiğimiz haftalarda Binnur Hanım'dan Valonia Chocolate Workshop 'u için çok güzel bir davet aldım.Pelit'in üçüncü kuşak temsilcisi ,Binnur Hanım ve Burak Itri'nin sıcak karşılamsıyla bu güzel çikolata davetimiz başlamış oldu.Çikolata Ustası Erdoğan İnan ile birlikte ,şimdilik tek şubesi Beşiktaş Ihlamurdere'de olan Valonia Chocolate Cafe 'nin atölyesinde nazar boncuğu motifli Türk kahveli sütlü çikolata ve tahin pekmezli beyaz çikolata yaptık.Şefimizle beraber el yapımı çikolata yapmanın inceliklerini ve püf noktalarını öğrendik.Çok güzel bir deneyim olmasının yanı sıra çikolatanın kokusuna ve kendisine de doyduk diyebilirim.Atölyenin kendisi bir çikolata cenneti zaten. Birbirinden güzel çikolataları cafenin hemen girişinde bulanan atölyelerinde tabiri caizse tazecik yapıyorlar :) Çeşit çok ;kahveli,tahin-pekmezli,vişneli. Bunlar sadece birkaçı.Valonia Chocolate Cafe ise pastane çeşitlerinin yanı sıra kahvaltınızı ,öğle yemeğinizi ,çayınızı ve çeşit çeşit kahvelerinizi yiyip içebileceğiniz çok güzel bir mekan.Ben çikolatanın yanında bana eşilik eden bool köpüklü cappucinoyu çok beğendim .
Sizlere birazda el yapmı çikolata yapmanın püf noktalarını paylaşmak istiyorum ;

. Ev tipi buzdolapları sanayide kullanılan buzdolaplarından daha fazla soğuttuğu için hazırlanan çikolataların üzeri beyazlayabilir.

. Çikolatayı benmari yaparken çok fazla ısıya maruz bırakmayın.Şeker yanmaya başlar ve çikolatanın tadını ve kıvamını etkiler .

. Kaliteli çikolata damağı ve genzi yakmaz .

. Çikolatayı ısttığınızda hava kabarcıkları bulunmamalıdır.


Emeği geçen herkese ve Valonia Chocolate teşekkür ederim.