Sayfalar
▼
26 Ocak 2012 Perşembe
Fransız Tostu
Hafta sonu dayılı,kuzenli, anneanneli,dedeli kısacası kocaman olan ailemizle keyifli bir kahvaltı sofrasında buluştuk.Çocuklara poğaça kek yaparken büyüklere de bu nefis ve pratik tarifi yaptım.Hem evde bayat ekmekleri de tüketmek için başka bir bahane daha ...
Uzun uzun tarif vermeyeceğim çünkü çook basit.Öncelikle bir adet bayat ekmeği dilimliyoruz ve üst kısımlarını ve fırın kabımızı tereyağ ile yağlıyoruz.Dikdörtgen bir fırın kabına sıkıca yerleştiriyoruz ve iki adet yumurta ve 2 su bardağı sütü bir kasede çırpıp ekmeklerin üzerlerine eşit şekilde döküyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz ve sabahleyin buzdolabından çıkan ekmeklerin üzerine üç çorba kaşığı kadar toz şekeri eşit miktarda serpiyoruz .200 dereceklik fırında dilimler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Önemli olan sıcak servis yapabilmek .Yanında servis önerisi olarak, sevdiğiniz bir reçel ile ikram edebilirsiniz.Resimde yazdan yaptığım kayısı reçeli ile görüntüledim.Vişne ve çilek de tercihimdir :) Afiyet olsun ...
Cok guzeelll olmus,hemde cok pratik:-)
YanıtlaSilMutlaka denicem:-)
gerçektende hem bayat ekmekleri değerlendirip hemde lezzetli bir kahvaltılık elde edebiliriz.ellerine sağlık.
YanıtlaSilHiç bilmediğim bir tarif
YanıtlaSilBu pazar denemek isterim
Aklıma yatılı okuduğum günler geldi.
Ekmeğin üstünü çayla ıslatır, toz şeker serperdik
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Cok degisik... Hic denemedim, ama en kisa zamanda insallah... ELlerinize saglik...
YanıtlaSil