Sayfalar
▼
25 Kasım 2011 Cuma
Meyhane Pilavı (Tavuklu)
Yine ne çabuk cuma geldi,hafta bitti anlamadım.Haftalar gün ,aylarda hafta gibi.Günlerden bahsetmiyorum bile ki güne çok erken başlayanlardanım.Sabahın ilk ışıklarında uyanır taaki günün sonuna kadar ayakta kalırım.Ama yine de birgün yetmiyor yetmiyor,isyanlardayım yine :) Eve zar zor yetişip şipşak yaptığım bir yemek oldu bugün.Bulguru Miniş'de bende pek severiz,sağlıklı olması bir yana lezzetini pirinç pilavına değişmem doğrusu . Eti beraber değilde ayrı pişirip üzerine koyarak servis etmek istedim ,pişman da değilim .Görüntü ve lezzetten hiç bir ödün vermedim.Uzun zaman olmuş yapmayalı ,bir de kırmızı et değilde tavuk kullanınca daha bir hafif oldu.
Tabii, hafta bitti belki ama yarın güzel bir hafta sonu beni (bizi) bekliyor.Güzel ,mutlu hafta sonları olsun ;)
Meyhane Pilavı
Malzemeler ;
. 1,5 su bardağı bulgur
. 1 adet orta boy soğan
. 2 çorba kaşığı tereyağ
. 2 -3 çorba kaşığı sıvıyağ
. 1 adet kırmızı biber
. 1 adet sivri biber
. 2 diş sarımsak
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
. minicik biber salçası
. 1 küçük domates
. tuz
. 150-200 gr.kemiksiz tavuk but
Yapılışı ;
. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve bir tencereye yağ ile beraber alıp kavurun.Sarımsakları kesmeden bütün olarak atın.Biberleri küp küp doğrayıp beraberce kavurun.Küp küp doğranmış domates ve salçalarıda ekleyip karıştırın.Bulguru da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kaynatılmış sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
. Bu arada kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yapışmaz bir tavada orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra bir çorba kaşığı tereyağ ,tuz ,kırmızı pul biber ve minicik köri ekleyip bir kaç dakika harlı ateşte soteleyin.Demlenmiş pilavı servis tabağına koyup üzerine etini yerleştirin.
Afiyet olsun.
bende bulgur pilavını daha çok severim.. ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilsevgiler
enfes ,her daim soframızın baş tacı,ama tavuklu hiç yapmamıştım..ellerine sağlık sedacım..
YanıtlaSilBulguru ailece bizde çok severim hemde sağlıklı ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilahh sedacım,
YanıtlaSilBULGUR bu !
sevilmezmi :)))
pek güzelll..
Nasıl sevilmez bulgur.Bereketi ile gelir masaya ellerine sağlık zaman su gibi geçiyor gerçekten
YanıtlaSilBulgur pilavının pirinç pilavına üstünlüğü var bende.Lezzeti bence çok daha iyi. Tavukla da nefis olur. Ellerinize sağlık Seda Hanım.
YanıtlaSilBulgur bızım evde çok seviliyor,şimdi kokusunu duyar gıbı oldum ellerıne saglık.
YanıtlaSilBana da yetmiyorrrrrr günler.... Ne yapmali, nasil yapmali da bunun bir caresine bakmali...:) Sevgilerimle, ellerinize saglik...
YanıtlaSilellerinize sağlık seda hanım..
YanıtlaSilpilavınız nefis görünüyor..
sevgiler..
mutlu günler..