Sayfalar

26 Ağustos 2011 Cuma

Mürdüm Şerbeti






Mürdüm eriğini çok çok seviyorum.Pazarda görünce dayanamayıp aldım bir kilo fakat henüz olgunlaşmamışlar,biraz tatları buruk ve daha çok sertler.Bunlardan iftara güzel şerbet olur dedim ve ev halkı bir bardak daha bir bardak diyerek şerbetin sonunu getirdi :) serin serin çok iyi gidiyor yemeklerle.Bayram geliyor ,gelecek misafirleriniz için harika bir içecek olur ,tavsiye ediyorum :))









Mürdüm Şerbeti


Malzemeler ;

. 1 kilo mürdüm eriği
. 2,5 su bardağı toz şeker
. 4-5 adet karanfil
. 1 adet çubuk tarçın
. 1-2 adet kakule
. yeterince su


Yapılışı ;

. Erikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın ve iki parmak üzerine çıkacak kadar içme suyundan koyun.Tarçın karanfil ve kakuleyi ilave edin.Orta ateşte erikler yumuşayana kadar kaynatın.Yumuşayan erikleri bir kevgirden geçirip çekirdeklerini ayırın ve posalarını elinizle iyice ovuşturarak kevgirden süzülmesini sağlayın.Tekrar tencereye alın ve şekeri ekleyip biraz kaynatın.Oda ısısına gelince sürahiye koyup buzdolabında soğutun.


Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. baharatlarıyla mis gibi olmuştur... ellerine sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın

    YanıtlaSil
  3. Bayramınızı en içten dilerklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.. Tarifkolik

    YanıtlaSil
  4. Bayramini kutluyor sevgilerimi yolluyorum.
    SERAP

    YanıtlaSil
  5. Ben sanıyorum meyvelerin biraz ham olanını daha çok seviyorum. Özellikle sert olanları seçer alır ve keyifle yerim. Bende mermalatını, kompostosunu inanılmaz severek tüketiyorum. Ellerinize sağlık. Uzun zamandır yapmamıştım. Aklıma düşürdünüz...

    YanıtlaSil