Sayfalar
▼
16 Haziran 2011 Perşembe
Kayısı Reçeli ve Sofra Dergisi Daveti
Sofra Dergisiyle geçen hafta Suadiye Zamane Kahvesi'de çok harika bir buluşma gerçekleştirdik.Güzel sohbetler dışında Şefimiz Gökhan Tufan'ın gerçekleştirdiği Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk ve Cezvede Türk Kahveli Sıcak Kek tariflerini izleme ve tatma fırsatı yakaladık.Ayrıca benim izleyemediğim Sofra Dergisi Fotoğrafçısı Erkin Ön tarafından hazırlanan workshop izleme fırsatını yakaladık.Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ ,Nazan Hanım ve diğer tüm emeği geçen herkese bu güzel gün için çok çok teşekkür ederim.
Gelelim tadıyla ve kıvamıyla sevgilime kendini aşık eden kayısı reçeli tarifime :)1 kilo kadar olan kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttım.Sonra bu boyutun prenses kızımın ağzına layık olmadığını düşündüm ve onları biraz daha minik boyutlara getirdim. 1 kilo kayısıya ölçü olarak 1 kilo şeker ve 2 bardağa yakın su hazırladım.Bir tencereye 1 kilo şeker ve 2 su bardağı suyu koydum ve şerbet gibi kaynattım.İçine minik parçalara ayırdığım kayısıları ekleyip 20 dakika kadar kısık ateşte kaynattım.Bu sırada köpüklerini bir kevgir yardımıyla topladım.Ocağın altını kapatıp iki - üç saat kadar beklettim.Daha sonra tekrar ocağın altını yakıp orta ateşte 20 -25 dakika daha kaynattım.Bu arada yine köpüklenme olursa toparladım.En son 1 çay kaşığı kadar limon tuzunu ekleyip 4-5 dakika daha kaynatıp soğumaya bıraktım.Kavanozlara boşaltıp buzdolabında soğuttum.Ertesi gün muhteşem bir reçel vardı, sıcacık tereyağlı ekmeklerimizin üzerinde.
Afiyet Bal şeker olsun ;)
Paylaşımlarımızı çok beğendim.özelliklere kayısı reçeli:)))emeginize saglik.bu arada bloğuma davet etmek isterim sevgiler aymuca
YanıtlaSilEllerine sağlık canım şahane görünüyor kayısı reçelin bende deneyeceğim inş ssevgiler.. Tarifkolik..
YanıtlaSilReçel şahane olmuş,tam kıvamında.. Sedacım Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
YanıtlaSilkeyifli bir davet olmuş Sedacım diğer kızlarda da okumuştum. kayısı reçeline bayılırım! nefis görünüyor eline sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilYurtdışında olduğum için bu davete katılamadım ama sizlerde okudukça kaçırdığım için üzüldüm. Kayısı reçelin harika olmuş çok da severim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil