Sayfalar
▼
30 Mayıs 2011 Pazartesi
Kayısılı Turta
Pazarlarda yaz meyvaları boy göstermeye başladı.Kendimi meyva tezgahlarından alamıyorum bir türlü.Meyvayla şişmanlayan tek insan ben olucam heralde bu gidişle :)Geçen haftaki pazar alışverişimizde Miniş'in ısrarı sonucu almıştım bu kayısıları.Tabi eve geldik hemen yıkayıp bir güzel tabağımıza yerleştirdik.Gelin görünki Prenses beğenmedi pek tadını.Hafif sert ve ekşiler daha ...Tabi birkaçgün geçti gel git elini kimse kayısıya atmayınca bende onları attım turtanın üzerine :) böylesini pek sevdiler :)
Buarada bu tarifi yaparken daha yeni hastalıktan kalmıştım ama şimdi tarifi yazarken yine hastalandım.Yıllardan beri geçmeyen sinüzitlerim beni yanlız bırakmadılar ,şimdi antibiyotik tedavimin biri bitmeden diğerine başladım .Bu ay bana hiiiiiç iyi gelmedi ,hazirana şurda azıcık var tüm umutlarım haziranda :))
Kayısılı Turta
. 3 adet yumurta
. 125 gr.margarin (oda sıcaklığında ,Becel zeytinyağlı kullandım)
. 2 kahve fincanı toz şeker
. 4 kahve fincanı un
. 1 paket kabartma tozu
. 1 paket vanilya
. üzeri için kayısı
Yapılışı ;
. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yumuşak margarini de ekleyip iyice çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve yağlanmış unlanmış tart kalıbına dökün.Üzerine ikiye bölünmüş kayısıları dizin ve birazcık bastırın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Servis yaparken pudra şekeri ve tarçın serpin.
28 Mayıs 2011 Cumartesi
Nutella ile Nefis Tarifler ve Nefis Bir Etkinlik
Tanıştığım ilk günden beri kahvaltı soframın baştacıdır Nutella :) bir elimde Nutella kavanozu bir elimde kaşık üzüldüğüm, sevindiğim zamanların tesellisi olur :) Geçen hafta Pelin Hanım'dan harika bir davet aldım . Bu tatlı davete Minişle katıldım.Herkesin yüzünde Nutellanın bıraktığı o kocaman gülümseme vardı.Tabii benim prensesim kendini tutamadı dirseklerine kadar Nutella'ya bulandı.Yaptığımız harika bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Pita Ekmeği
Malzemeler ;
. 500 gr.un
. 20 gr.soda
. 15 gr.kabartma tozu
. 200 ml süt
. 150 gr.yoğurt
. 30 gr.tereyağ
. arasına Nutella
Yapılışı ;
. Tüm malzemeyi büyükçe bir kaba koyup iyice yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir kenarda üzeri örtülü şekilde mayalandırın.Bezeleri merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp içerisine Nutella'yı sürüp ikiye katlayın ve uçlarını bastırın.Tavada pişirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)
22 Mayıs 2011 Pazar
Çilekli Tart ve 5.Blog Yazarları Buluşması
Henkel'den güzel hediyelerimi alırken ...:)
Önce Miniş sonra ben hasta olunca yazamadım.Geçen hafta sonu çok çok güzel bir kahvaltıya gittim.Blog yazarları olarak toplandık ve ''bahara merhaba'' dedik.Öylesine güzel bir enerjiyle ayrılmışımki ordan yüzümdeki gülümseme tüm güne yetti.Organizasyon da ve emeği geçen tüüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi de buradan iletiyorum.Harika süprizlerle,dolu dolu bir sabah oldu.Çoook uzaklardan gelen blog arkadaşlarımızla tanışma ve sohbet fırsatı buldum.Pasta yiyememiş olmanın burukluğuda olsa :)) çoook mutlu bir gün oldu.
Çilekli tartı buluşma için hazırlamış fakat heycandan olsa gerek fotosunu çekmeyi ihmal etmişim.Dün kendimi biraz daha iyi hissetmemle girdim canımın içi mutfağıma :) eh kolay değil bir haftadır doğru düzgün buluşmalar yapamıyoruz ,ilaç saatlerim dışında :) Annemin kendi elleriyle seçtiği miiis kokulu minicik çileklerimi temizledim yıkadım ve ikiye bölüp hazır ettim :) tabii arada hüplettiklerimde oldu :) ben dayanam çileğe ,bir kilo olsun hepsini tek başıma yerim heralde :)
Bu hafta hem heyecanlı hemde çoook yoğun olacağım.İş güç dışında bu hafta minik kelebeğimin bale resitali var ,e onun öncesi provaları var .Ondan çok bende heyacan var .Güzel mi güzel ,mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum herkese :))
Çilekli Tart
Tart hamuru için ;
. 100 gr.margarin (Becel zeytinyağlı kullandım,oda sıcaklığında )
. 40 gr.pudra şekeri
. 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
. 30gr.file badem (rondoda incecik çekilmiş)
. 2-3 su bardağı un
. 1 paket vanilya
kreması için ;
. 2,5 su bardağı süt
. 1 su bardağı toz şeker
. 3 çorba kaşığı un
. 1 çorba kaşığı tereyağ
. 1 paket vanilya
üzerine ;
. 1 paket tart jölesi,çilek
Yapılışı ;
.Tart hamuru için gerekli malzemeleri karıştırma kabına koyup mikserin hamur karıştırma uçlarıyla iyice çırpın.( unu en son azar azar ilave edin,kek hamurundan biraz katı olacak.)Yağlanmış unlanmış tart kalıbına hamuru döküp üzerini düzleyin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Soğuyunca tart kalıbından çıkarıp iyice soğutun.
.Krema malzemelerini tereyağ hariç bir tencereye koyup pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca tereyağını ekleyip iyice karıştırın.Soğutup tart hamuru üzererine düzgünce yayın.İkiye bölünmüş çilekleri sıralayıp tart jölesinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün.Buzdolabında bir saat beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
10 Mayıs 2011 Salı
Gökkuşağı Tatlısı
Şerbetli tatlılara bayılır benim sevgilim.Yanına bir lokma ya kaymak yada dondurma da olacak tabiii :) Bense daha çok sütlü tatlı severim ,hafif olduklarından .Miniş'imde bana çekmiş bu konuda .Yoğurt yapmak için her hafta başı süt geliyor bana .2 kilo kadar fazla alıyorum mutlaka sütü.Malum her hafta ya sütlaç ya muhallebi oluyor bizde.Yoksa bizim prenses krizlerde :))Geçenlerde eşim güzel bir espiri yaptı '' aşağıya otoparka bir inek mi bağlasak ,napsak?'' diye...yani o derece çoook süt tüketiyoooruz.Bence iyi yapıyoruz :))
Bu arada Miniş'in yüzme okulu çok güzel gidiyor.Ama bizimki biraz aceleci.Öğretmene sürekli '' e n zaman dibe dalacağız ,n zaman şunu ,bunu yapacağız? diye sorular soruyormuş :)) bizim ufaklık işte ,böyle ...
Gökkuşağı Tatlısı
. 3 adet yumurta
. 1 çay bardağı toz şeker
. 3 çay bardağı yoğurt
. 3 çay bardağı irmik
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 3 çay bardağı un
. 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için ;
. 3,5 su bardağı su
. 3 su bardağı toz şeker
. çeyrek limon suyu
Yapılışı ;
. Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.Kapatmaya yakın limon suyunu ekleyip bir iki dakika sonra ocağı kapatıp şerbeti soğutun.
. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sırasıyla yoğurt ,sıvıyağ,irmik koyup karıştırın.Un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış yuvarlak borcama dökün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti gezdirerek yedirin.Bir kenarda ılımaya bırakın.Çay bardağı yardımıyla kekten yuvarlaklar kesin.(tam olarak bastırmadım çay bardağının ağzıyla kekte iz yaptım ,bıçak yardımıyla kestim ,spatula yardımıyla servis tabağına aldım.Aida çay bardağını kullandım.)
Tepside kalan keklere 3 çorba kaşığı kakao ve hindistan cevizi ekleyip yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Elinizle hafif bastırın ve tatlıların üzerine yerleştirin.Üzerine hindistan cevizi serpip iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
9 Mayıs 2011 Pazartesi
Elmalı Kurabiye
Güzel bir haftasonundan sonra güzel bir haftaya merhaba .Anneler günü geldi ve geçti annemin en sevdiği kurabiye tarifini vermek istiyorum.Ayrıca bu benim annemden öğrendiğim ilk kurabiye tarifim.
Elmalı Kurabiye
. 1 çay bardağı yoğurt
. 150 -200 gr.margarin
. 1 çay bardağı toz şeker
. 1 adet yumurta
. aldığı kadar un
. 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç için ;
. 3 adet orta boy elma
. 2 çorba kaşığı şeker
. ceviz içi ,tarçın (damak tadınıza göre)
Yapılışı ;
.Karıştırma kabına hamur malzemelerinin hepsini koyup yoğurun.15-20 dakika kadar hamuru dinlendirin.Bu sırada iç malzemeyi hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Ufak bir tavaya elmaları ve şekeri koyup beraber pişirin.En son ceviz ve tarçını ekleyip altını kapatın.Soğumaya bırakın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Merdaneyle yuvarlak şekilde açın .Uç kısmına 6 tane çizik atıp diğer karşı ucuna iç malzemeyi koyup yuvarlayın.Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
6 Mayıs 2011 Cuma
Arpa Şehriye Salatası
Herkese hayırlı cumalar diliyorum.Bu hafta da nasıl bitti anlayamadım,yapılacak onca işim var ama hiçbirşeye yetişemez durumdayım.Günler yirmi dört saatten uzun olmalı diyorum.
Hafta sonu için güzel planlarımız var.Cumartesi hediye bakmamız gerek,malum pazar günü anneler günü :) Ayrıca pazar günü Miniş'imi tiyatroya götüreceğim.Güzel hafta sonları olsun ,tüm annelerinde şimdiden anneler günü kutlu ve mutlu olsun :)
Geçtiğimiz dönemde sevgili Sevil'in yayınlamasıyla sofralarda moda olan nefis bir salata ,afiyet olsun.
Arpa Şehriye Salatası
. 1 paket arpa şehriye
. 1 demet dereotu
. 1 demet maydanoz
. 1 demet taze soğan
. 1 küçük kutu haşlanmış mısır
. 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
. 8-9 adet salatalık turşusu
. tuz ,zeytinyağ ,limon
Yapılışı ;
. Arpa şehriyeyi 9-10 dakika kadar makarna haşlar gibi haşlayın.Süzgeçle süzüp bir kenarda soğutun.Bu arada derin bir karıştırma kabına maydanoz,dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın.Salatalık turşusu ve kırmızı biberleri minik doğrayın.Diğer malzemelerle birlikte arpa şehriyeyide ekleyip iyice harmanlayın.Tuz,limon ve zeytinyağ ile damak tadınıza göre tatlandırın.
Afiyet olsun.
5 Mayıs 2011 Perşembe
Cevizli ve Kakaolu Kek
Bu sıralar bir değişiklik var bizim ufaklıkta.Gece hayatına başladı :) evet evet, ''ben sıkılıyorum ,bu akşam anneannemde geçireceğim '' deyip küçük pembe Mickey Mouse'lu çantasına, tüm odasını doldurup bir güzel annemlerin telefonu çeviriyor vee ''lüüüffeeen dedeciğim beni alırmısın? ,bu gece sizde kalmak istiyorum''.Aynen böyle gerçekleşiyor diyalog ve bizim ufaklık terk ediyor evi.Bilmiyorum n yapmalı bu durumda? şimdilik izin veriyorum -anneannede yaramazlık yapmadığı sürece- :) Bu gece de öyle günlerden biri ve biz bu boşluktan yararlanıp arkadaşlarımıza çaya gittik.Ben de bu tamamı doğaçlama olan nefis keki onlara yaptım.Nefis çayımızın yanına ,nefis kekimiz eşlik etti .
Cevizli ve Kakaolu Kek
Malzemeler ;
. 4 adet yumurta
. 2 su bardağı toz şeker
. 1 su bardağı yoğurt
. 1 su bardağı sıvı yağ
. 1 küçük kase ince çekilmiş ceviz içi
. 3-4 çorba kaşığı hindistan cevizi
. 2 çorba kaşığı kakao
. 1 paket kabartma tozu
. 1 paket vanilya
. 3-3,5 su bardağı un
üzerine ;
. 1 su bardağı pudra şekeri
. yarım limon suyu
Yapılışı ;
. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.Sırasıyla yoğurt ve sıvıyağ ekleyin.Vanilya ,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düşük kademede çırpın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına ince çekilmiş cevizi gelişi güzel serpin ve kek hamurunun yarısını dökün.Diğer yarısına hindistan cevizi ve kakaoyu ekleyip karıştırın ve kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin.(mutlaka kürdan testi yapın).Kalıpta soğumaya bırakın.Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzeri için gerekli olan malzemeleri bir kapta iyice çırpın ve kekin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
2 Mayıs 2011 Pazartesi
Sosisli Çıtır Börek
Çocukların minicik ellerine doldurup doldurup yediği bir lezzet.En çok doğum günlerinde veya çocukların çok olduğu sabah kahvaltılarımıza yapıyorum bu minik börekleri.Bazen vaktim olduğunda fazladan yapıp buzluğa bile atıyorum,Miniş için.Bunu da yeğenimin okulda olan doğum günü partisine yapıp götürmüştüm.Nasıl ilgi gördü tahmin edersiniz. Öyle uzuuun uzuun tarife gerek yok.İki yufkayı üst üste koyup sigara böreği yapar gibi eşit büyük üçgenler kesin.(dört eşit büyük üçgen olacak) Sosisi parçanın üzerine koyup alttaki yufkayla beraber sigara böreği yapar gibi sarın.İki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesin.Diğer parçalarada aynı işlemi yapıp küçük böreklere kürdan batırın.Kızgın sıvı yağda kızartın.Önce havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağını süzdürün.Sonra servis tabağına alın.
(eğer daha fazla isterseniz yufka miktarını artırarak çoğaltabilirsiniz)
Herkese güzeeel bir hafta diliyorum.Benim haftam çooook yoğun :)
Afiyet olsun.