Sayfalar

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Mürdüm Eriği Marmeladı
















Uzun uzun aralar veriyorum yazılarımın arasına ama bayramdan sonra kesin dönüş yapacağımdan daha sık görüşeceğiz.Sizleri ve blogumu çok özledim.Şimdilik sadece canım annemle beraber yaptığımız bu güzel erik marmeladının tarifini vereceğim.Bizim evde sulu olan reçel pek sevilmez,jel kıvamında reçel sevenlere özellikle tavsiye ediyorum.


Mürdüm Eriği Marmeladı

Malzemeler ;
  • 1 kg.mürdüm eriği
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı Becel margarin

Yapılışı ;

  • Erikleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinden ayırın.Büyük bir tencereye erikleri ve suyu koyarak erikler yumuşayana kadar kaynatın.Tencerede soğutup kevgirden süzerek ve posasını da elinizle ezerek geçirin.Sadece kabukları kalana kadar iyice ezin.
  • ikinci aşama olarak süzülen erikleri tencereye şekerle beraber koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyin.Kaynadıkça oluşan köpükleri üzerinden alın.Köpükler bitip göz göz kaynamaya başlayana kadar orta ateşte kaynatın.Tabağa bir kaşık yardımıyla suyundan damlatın ve yoğun bir kıvamda akıyorsa ocaktan alın ve bir çay kaşığı kadar margarini koyup iyice karıştırın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara boşaltıp kapaklarını kapatın.(vakum işlevi görecektir.)

Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.yanında da kaymak ımmmmmm nefis:)

    YanıtlaSil
  2. nasılda gğzel olmuş.ellerine sağlık caanım

    YanıtlaSil
  3. Sedacım özledik seni ellerine sağlık ne güzel olmuştur hafif mayhoş

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık.. sevgiler..

    www.yemekaski.com

    YanıtlaSil
  5. Sedacığım özletiyorsun kendini annenin ve senin elinize sağlık minişe afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. Seda Hanım,
    özlettiniz gerçekten ama anneciğinizle yaptığınız bu marmelat herşeyi unutturdu:))
    bayramdan sonra görüşmek ümidiyle..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Canım hoşgeldin...
    Mürdüm eriği marmeladını bende yaparım.
    Hafif ekşimsi tadı çok hoşumuza gider
    Ellerine sağlık canım,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Henüz yapmadım lakın en kısa zamanda yapacagım bizim hane de en sevılen marmeladır..
    Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

    YanıtlaSil
  9. Sedacım ellerine sağlık canım hari
    ka olmuş marmelatın.Rengi ve kıvamı
    tam bereketli iftarlar çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. Nefis gözüküyor,elinize sağlık...

    Bayram sonrası sanırım bloglar eski hızına yetişecek;))

    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. bende hepinizi çok özledim ,evet Pelincim sana katılıyorum ,bayram sonrası :))

    YanıtlaSil
  12. kendini özlettin tatlım...hoşgeldin...mürdüm eriği marmelatını çok severim...ayrı bir aroması vardır...ellerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Seda bekliyoruz yeni tariflerini.

    YanıtlaSil
  14. ♥ Olá, amiga!
    Passei para rever seu cantinho!...
    E encontro uma delícia dessa!!!♥
    Realmente é tudo de bom!...
    ♥ Bom fim de semana!
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira ♥♥
    ♥♥ Brasil

    YanıtlaSil
  15. senin ve annenin ellerine sağlık nefis olmuş canımcım

    YanıtlaSil
  16. Sıcaklardan mıdır bilmiyorum ama yazın mutfağa girmek gerçekten zor:) Bizde de sulu reçeller tercih edilmiyor. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor reçel.

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar sevgili blog arkadaşım, Bayram öncesi bloğunu keşfedince hemen misafirin olayım dedim çünmkü hem tarifler çok tatlı, hem gördüğüm kadarıyla siz ve minik prenses öyle.. Mutlu bayramlar dilerken daha çok görüşek ümidiyle sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil