Uzun uzun aralar veriyorum yazılarımın arasına ama bayramdan sonra kesin dönüş yapacağımdan daha sık görüşeceğiz.Sizleri ve blogumu çok özledim.Şimdilik sadece canım annemle beraber yaptığımız bu güzel erik marmeladının tarifini vereceğim.Bizim evde sulu olan reçel pek sevilmez,jel kıvamında reçel sevenlere özellikle tavsiye ediyorum.
Mürdüm Eriği Marmeladı
Malzemeler ;
- 1 kg.mürdüm eriği
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı Becel margarin
Yapılışı ;
- Erikleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölerek çekirdeklerinden ayırın.Büyük bir tencereye erikleri ve suyu koyarak erikler yumuşayana kadar kaynatın.Tencerede soğutup kevgirden süzerek ve posasını da elinizle ezerek geçirin.Sadece kabukları kalana kadar iyice ezin.
- ikinci aşama olarak süzülen erikleri tencereye şekerle beraber koyup kaynatın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyin.Kaynadıkça oluşan köpükleri üzerinden alın.Köpükler bitip göz göz kaynamaya başlayana kadar orta ateşte kaynatın.Tabağa bir kaşık yardımıyla suyundan damlatın ve yoğun bir kıvamda akıyorsa ocaktan alın ve bir çay kaşığı kadar margarini koyup iyice karıştırın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kavanozlara boşaltıp kapaklarını kapatın.(vakum işlevi görecektir.)
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım.yanında da kaymak ımmmmmm nefis:)
YanıtlaSilnasılda gğzel olmuş.ellerine sağlık caanım
YanıtlaSilSedacım özledik seni ellerine sağlık ne güzel olmuştur hafif mayhoş
YanıtlaSilellerinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSilwww.yemekaski.com
Sedacığım özletiyorsun kendini annenin ve senin elinize sağlık minişe afiyet olsun...
YanıtlaSilSeda Hanım,
YanıtlaSilözlettiniz gerçekten ama anneciğinizle yaptığınız bu marmelat herşeyi unutturdu:))
bayramdan sonra görüşmek ümidiyle..
sevgiler..
Canım hoşgeldin...
YanıtlaSilMürdüm eriği marmeladını bende yaparım.
Hafif ekşimsi tadı çok hoşumuza gider
Ellerine sağlık canım,
sevgiler
Henüz yapmadım lakın en kısa zamanda yapacagım bizim hane de en sevılen marmeladır..
YanıtlaSilEllerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..
Sedacım ellerine sağlık canım hari
YanıtlaSilka olmuş marmelatın.Rengi ve kıvamı
tam bereketli iftarlar çok öpüyorum
Nefis gözüküyor,elinize sağlık...
YanıtlaSilBayram sonrası sanırım bloglar eski hızına yetişecek;))
Öpüyorum...
bende hepinizi çok özledim ,evet Pelincim sana katılıyorum ,bayram sonrası :))
YanıtlaSilkendini özlettin tatlım...hoşgeldin...mürdüm eriği marmelatını çok severim...ayrı bir aroması vardır...ellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilSevgili Seda bekliyoruz yeni tariflerini.
YanıtlaSil♥ Olá, amiga!
YanıtlaSilPassei para rever seu cantinho!...
E encontro uma delícia dessa!!!♥
Realmente é tudo de bom!...
♥ Bom fim de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira ♥♥
♥♥ Brasil
senin ve annenin ellerine sağlık nefis olmuş canımcım
YanıtlaSilSıcaklardan mıdır bilmiyorum ama yazın mutfağa girmek gerçekten zor:) Bizde de sulu reçeller tercih edilmiyor. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor reçel.
YanıtlaSilMerhabalar sevgili blog arkadaşım, Bayram öncesi bloğunu keşfedince hemen misafirin olayım dedim çünmkü hem tarifler çok tatlı, hem gördüğüm kadarıyla siz ve minik prenses öyle.. Mutlu bayramlar dilerken daha çok görüşek ümidiyle sevgilerimi bırakıyorum..
YanıtlaSil