Sayfalar

11 Haziran 2010 Cuma

Karnıyarık





















Kızartmalı yemeklerden uzak durmaya çalışıyorum ama bu minik patlıcanları pazarda görünce dayanamadım .Çok da severiz karnıyarık pilav ikilisini .Herkese iyi bir hafta sonu diliyorum.Kendime ise daha nice beş senelere diliyorum :) Sevgilimle evleneli beş yıl olmuş ,sanki beş dakika geçmiş gibi...


Karnıyarık

Malzemeler;
  • 150 - 180 gr.kıyma
  • 6 adet küçük tombul patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz,karabiber
  • 1 adet domates
  • 6 adet ince küçük sivri biber
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • kızartmak için sıvıyağ

salçalı sos için;

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı kadar su

Yapılışı ;

  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına tam delmeden küçük cepler açın .Bir kaba bol su ve tuz ekleyerek patlıcanları bu suda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.İyice süzüp suyunu bir bezle aldıktan sonra kızgın sıvıyağda kızartın.Kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp bir çorba kaşığı sıvıyağ ile birlikte bir tavaya alın ve pembeleştirin.Kıymayı ekleyin suyunu salıp çekene kadar kavurun.Domates ve biber salçalarını ekleyin.İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlarını da ekleyip bir kaç dakika kadar daha kavurup ocaktan alın.
  • Patlıcanları fırın kabına alın ve ortasına açtığınız cepleri hafif aralayarak kıymalı harcı patlıcanlara paylaştırın.Salçalı sosu yaparak üzerine gezdirin.Domatesleri yuvarlak dilimleyin ve sivri biberlerle birlikte patlıcanların üzerlerine yerleştirin.200 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. Canımmm hayırlı cumalar karnıyarığa
    bayılırım.Eeee yanında pilav ve sa
    latada varsa enfes bir menü.Elleri
    ne sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Allah 5 değil 50 sene daha birlikte olmak nasip etsin. Yıl dönümünüz kutlu olsun . karnıyarık sunum süper. Az önce bende minik patlıcanlardan aldım:)

    YanıtlaSil
  3. Cok severim. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  4. Çok keyifli bir yemek olmuş Seda'cığım..Yanına cacık veya Karpuz iyi yakışırdı hani..Ellerine sağlık..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..


    Nice nice yıllara inşallah..Minnoşumu öp benim için lütfen.!

    YanıtlaSil
  5. Karnıyarığı çok severim ellerine sağlık çok güzel olmuşç Bu arada eşinle nice mutlu yıllarınız olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. bende çok sever,m karnı yarığı ama bana patlıcan yasak maalesef ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Sedacığım eşinle kızınla nice mutlu sağlıklı yıllar diliyorum. Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Karnıyarığı ben de çok severim. Minik patlıcanlarla ayrı güzel olmuş, ellerine sağlık.
    Mutluluğunuz daim olsun, sağlık, mutluluk dolu daha nice 5 yıllar dilerim
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. ne leziz bir görüntü.. sayenizde uzun zamandır yapmadığımı hatırladım :)

    ellerinize sağlık
    Hayatın Ta Kendisi Lokantası
    http://www.hayatintakendisi.com

    YanıtlaSil
  10. hayatım mutluluğunuz bir ömür daim olsun diyorum bende:))) ellerine sağlık karnıyarık yanına pilav ve cacık:)))) en sevdiğim üçlü olmuştur bildim bileli:)))) öpüyorum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. hayatımda gördüğm en şirin ve güzel karnıyarıktan birisi sizinkisi olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Seda, hiç dayanılır mı bu güzel şeye?

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürederim, bende karnıyarığı çok severim, ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. güzel bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Daha nice senelere canım. Nice güzel ve sağlıklı yıllara inşallah.
    Yemeğin için söylenecek tek sözüm var oda muhteşemmmm
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Çocuklarla güzel bir hafta sonu ve güzel bir ziyafet oldu gerçekten.

    Karnıyarık en sevdiğim yemeklerden, ve yine güzel bir görüntü.. Ömür boyu mutluluklar dilerim, herşey hep ağız tadında güzel olsun.

    YanıtlaSil