Sayfalar

30 Mart 2010 Salı

Zeytinyağlı Enginar

















Minişime enginar tatırabilmiş olma mutluluğu içersinde yazıyorum bu yazıyı:)) evet evet canım kızım tam bir buçuk enginar yedi ,yerken söylediklerine ,tabağını bitirdikten sonra bir daha istemesine inanamadım.Çok ama çok mutlu oldum.Bu nasıl bir duygu halidir hala anlayabilmiş değilimdir ;çocuğunun yediğinden mutlu olan anne hali...Bütün anneler böyle sanırım :))





Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler ;

  • 4 adet enginar (hazır soyulmuş)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 küçük kase bezelye
  • bir tutam dereotu
  • yarım limon
  • bir miktar tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı ;

  • Enginarları yıkayıp limonlu suda bekletin.Genişçe bir tencereye soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin.
  • Havuç ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve soğanlarla 1-2 dakika kavurun.Bezelyeleri de ekleyin ve en son enginarları limonlu suyunu süzüp tencereye yerleştirin.Tuzu, şekeri ve yarım limonun suyunu sıkıp kabuğunuda içine ekleyin.Üzerine sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirin.
  • Pişen enginarları ve garnitürleri servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin.Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.


8 yorum:

  1. şükür enginarlar çıktı harika bir görüntü ellerin dert görmesin sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sedacım harika görünüyor...herşeyi yapıyorum ama şu enginardan hiç yapmadım...aslında artık pazarlarda görüyorum...belki senin tarifini deneyerek yaparım...ellerine sağlık tatlım....

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık sevgili Seda minişine de afiyet bal olsun görüntü aynen yemezsen pişman olursun der gibi süpeeer:)

    YanıtlaSil
  4. Sedacığım eline sağlık çok güzel sapsarı görünüyor.Minişe de afiyet olsun.Gerçek Anne olmak böyle bir şey işte seni çok iyi anlıyorum.Müge ablası tontiş Göksuyu çok öpüyor.Kızım Göksunun fotoğraflarını görünce bayıldı....Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. seda hanım ellerinize sağlıkk tam zamanı şimdi değilmi harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım enginara. Bu akşam bende yapacağım . eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Canım benim bir izmirli olarak bayılırım enginara. Ellerine koluna sağlık canım. Özellikle kalp sağlığı çok ama çok faydalı bir sebze canım.
    Çok öpüyorum seni:)))

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık.. harika görünüyor.. kızının severek yemesi çok hoşuma gitti.. bu arada yeni bilg. güle güle kullan canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil