Sayfalar

18 Mart 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla



Yoğurtla birlikte yenecekse asla ama asla hayır diyemem ben bu güzelliklere .Üzerine serpilen dereotu da lezzetine lezzet katıyor.Bu aralar diyetteyim ya ,zeytinyağlı olan herşey kabulümdür:) Bu sefer çok vaktim yoktu ve düdüklü tencerede pişirdim ,sonuç muhteşem oldu .Tavsiye ederim.











Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler ;
  • 1/2 kg.bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • bir tutam dereotu
  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2,5 su bardağı su
  • yeterli miktarda tuz

Yapılışı ;

  • Baklaları yıkayıp kenarlarını ve uçlarını alın.Yarım limon suyu ve un katılmış suyun içine ayıkladıklarınızı atın.
  • Bu arada düdüklü tencerede soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağ ile birlikte 1-2 dakika kavurun.Kavrulmuş soğanın içine baklaları ve yarım limon suyunu sıkın ve tuzunu ayarlayın.Suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ayarlarını yapın.Kaynayıp buhar çıkmaya başladıktan sonra altını kısıp yaklaşık 15 -20 dakika kadar daha pişirin .Ocağı kapattıktan sonra düdüklünün buharını çıkarın ve baklaları servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. Sedacım canım tebrik ederim.Gerçekten tam olması gerek bir görüntü. Eline sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba..Bakla harika görünyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  3. Rengine ve sunumuna bayıldım canım..Ellerine sağlık..Öpüyorum seni ve tatlı kızını..



    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. baklamıza kavuştuk yoğurt ve taze nane eşliğinde lezzeti ikram tamamdır:)doğum günün kutlu olsun canım nice mutlu yıllara

    YanıtlaSil
  5. bende yogurtlu çorbasını yapıyorum oda muhteşem oluyor.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Sedacım ellerine sağlık çok severim baklayı su
    numda çok şık çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba. Rengi harika görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de pişirdim ama ocakta unuttuğum için biraz karemelize oldu. Lezzet harikaydı ama rengini pek beğenmedim. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ben baklayı her zaman düdüklüde pişiririm, tencerede pişirmekten çok daha pratik ve lezzetinde hiç bir fark olmuyor dediğin gibi
    Üzerinde dereotuyla nefis görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Seda Hanım Selam,
    Bakla yemeği benim enginardan sonraki en favori zeytinyağlımdır. Sizin tabağınızda çok lezzetli görünüyor. Baklaların diriliği ve rengi herşeyinin tam karar olduğunun belirtisi.
    Bloğunuzu ve tariflerinizi çok beğendim. Takibinizdeyim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil