Sayfalar

9 Mart 2010 Salı

Şam Tatlı
























Şam Tatlı

Malzemeler ;
  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket karbonat
  • 1 paket vanilya

Şerbeti ;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Üzerine ;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket dolmalık fıstık

Yapılışı ;

  • Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün ve üzeri için olan yumurta sarısı ve yoğurdu bir kaseye koyup bir çatal yardımıyla çırpın.Hamurun üzerine sürün.(sert kabuk oluşmasını sağlıyor)Fıstıkları şeritler halinde sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Limon suyu hariç şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın.İnmeye yakın limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatın. Soğuk hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirin ve iyice çekmesini bekleyin.İnce ince dilimler olarak soğuk servis yapın.

Afiyet olsun .

10 yorum:

  1. ellerinize sağlık seda hanım harika görünüyor tatlınız..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Seda,
    Ellerine sağlık, şam tatlısı nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir görüntü, ellerinize sağlık. Farklı bir tarifle bir kez denemiştim ama sonuçtan pek memnun kalmamıştım. Bu tarifle süper olacağından eminim. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Diyetimi bozduran tatlı :)

    YanıtlaSil
  6. Bloglarda gezmek tehlikeli..bu tatlıyı görüp yutkunuyoruz.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Sedacığım eline sağlık.Minişe de afiyet olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. nefis bir tatlı olmuş, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım çok ta sık yaparım canım
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Super bir tarif! Denedigim gunden beri surekli yapiyorum, tarifini isteyen ailem ve arkadaslarim da oyle. Oldukca da pratik ve kolay. Hatta bayram tatlisi olarak da yaptim bu kez. Tesekkurler!

    YanıtlaSil