Sevgilimin ve benim vazgeçemediğiz haftada 3-4 kere tükettiğimiz özelliklede et ve balıkların yanına çok yakışan bir salata.Salatamı sevgili http://www.lamamutfakta.blogspot.com/ arkadaşımızın YE #53.sebze etkinliğine gönderiyorum.Kendisine de başarılar diliyorum etkinliğinde.
Kış Salatası
Malzemeler ;
- Küçük bir demet brokoli
- 1 adet havuç
- 1/4 karnabahar
- 4-5 adet brüksel lahanası
- 1,5 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 2 ,5 çorba kaşığı elma sirkesi
- yeterli miktarda tuz
Yapılışı ;
- Brokoli ve karnabaharın uzun olan saplarını kesip küçük parçalara ayırın.Havucun kabuğunu soyup yuvarlak şekilde kesin.Brüksel lahanasının üzerinden bir iki yaprak alıp kök kısmını kesin.Sebzeleri bol suda yıkayın.
- Bütün sebzeleri buharda 15-20 dakika kadar pişirin.(ben Tefal'in buharlı pişiricisini kullanıyorum).
- Soğuyan sebzeleri derin bir kaseye alın ve üzerine limon suyu ,zeytinyağ ,tuz ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın.Sosunu koyduktan sonra hemen tüketin.Eğer hemen tüketmeyecekseniz sosu yemeden birkaç dakika önce koyun .
Afiyet olsun.
Sadacım harika bir salata tablo gibi ellerine sağlık çok öpüyorum...
YanıtlaSilRENK CÜMBÜŞÜ GİBİ LEZZET TABAĞI ŞİFA OLSUN
YanıtlaSilTam etkinliğe yaraşır bir tarif olmuş,sağlık kokuyor... ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerıne sağlık besleyici vede lezzetli..
YanıtlaSilAfiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Merhaba. Çok sağlıklı bir salata, ellerinize sağlık. Bu sebzeleri ben de buhar aparatıyla haşlıyorum, besin değerini kaybetmiyor. Afiyetler olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilTuruncu ve yeşilin bir salatada buluşması kadar özel bir resim yok. Bu salatayı tek geçiyorum. Ellerine sağlık, takipe alındın haberin olsun.
YanıtlaSilYorumumu kabul etmedi blogspot tekrar yazıyorum :) Tabağın harika Sedacım, tam da benim diyetime göre :) Özellikle de yanında balıkla eminim nefis oluyordur ve de harika sağlıklı bir öğün olur. Eline sağlık canım.
YanıtlaSilTek tek alıp yiyesim geldi hepsine bayılırım. eline sağlık Sedac'cım
YanıtlaSil