Herzaman olduğu gibi ''hadi pasta yapalım'' cümlesiyle yerinden hoplayan biricik kızımla yaptık bu pastayı. Miniş mandalinaların kabuklarını ve liflerini soydu bende pastanın geri kalanını yaptım.Yine çok eğlendik :)
ve bu pastayı http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ etkinliğine gönderiyorum.
Mandalinalı Pasta
Malzemeler
Kek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gr.yumuşak margarin
- 75 gr.toz şeker
- 200 gr.un
- 1 paket Dr.Oetker Kabartma tozu ve vanilya
Üzeri için ;
- 3-4 adet mandalina (mandalinanın büyüklüğüne göre değişiyor)
- 125 ml.sıvı krema
- 90 gr.toz şeker
- 1 yumurta
- 100 file badem
Yapılışı ;
- Yumuşak margarini ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.Vaniya ,kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyin.Hamuru yoğurun ve yağlı kağıt serilmiş 26 cm'lik kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.Bir çatal yardımıyla hamura delikler açın.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar hamuru pişirin.
- Hamuru çıkarın ve biraz soğumaya bırakın.Bu arada mandalina kabuklarını ve liflerini soyun. Dilimleri hamurun üzerine dizin.Tamamını mandalina dilimleriyle kaplayın.Üzerine file bademi serpin.
- Krema ,şeker ve yumurtayı çırpıp mandalinaların üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
SEDACIM HEMEN ALIYORUM
YanıtlaSilEllerinize sağlık anne kız mutfakda vakit gecirmek inanılmaz bir haz..
YanıtlaSilO minik elleri öpüyorum.Rabbim sağlıklı ömürler versin yavrunuza..
Sevgilerle...
merhaba canım ellerine saglık.meleginin ellerinden çıkmış sayılır bu pasta.şimdi daha leziz olmuştur.
YanıtlaSilMinişlerin ellerinden çıkan pastalar onların yüreği gibi güzeldir.Ellerinize sağlık .sevgiler.Mine
YanıtlaSilpasta harika olmuş izninizle denemek isterimm banada beklerimm
YanıtlaSilsevgilerimle..
Seda'cım bunu çok beğendim.denemek üzere tarifini kaydediyorum :)
YanıtlaSilellerine sağlık..sevgiler
www.cafederins.com