Sayfalar

25 Kasım 2009 Çarşamba

Yoğurt Tatlısı


















Sevgilim yine revani istedi fakat bu sefer revani formunda başka bir tatlı yaptım.Bu tarifimi sıklıkla yaparım ama nerden bulmuştum, kaynağını bir türlü hatırlayamadım.Oysaki yazdığım tüm tarifleri tarihlerine varana kadar yazar sıraya koyarım .Tadı bir harika oluyor tavsiye ediyorum.

Yoğurt Tatlısı

Malzemeler ;

  • 3 adet yumurta
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • 1 paket Dr.Oetker kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı ;

  • Şerbet için gerekli olan şekeri ve suyu bir tencereye koyup kaynatalım.Ocaktan almanıza yakın limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
  • Yumurta ve şekeri bir kapta iyice ,boza kıvamına gelene kadar çırpın.Sırasıyla yoğurt ,vanilyayı ekleyin.Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarında çırpın.
  • Hamuru yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine 1 su bardağı soğuk, buz gibi suyu kaşık kaşık üzerine dökün.Kekin üzerine bir tepsi kapatarak 10 dakika kadar bekletin.Tepsiyi kaldrın ve şerbeti dökün.
  • Üzerini hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin.

Afiyet olsun.

1 yorum: