Sayfalar

13 Kasım 2009 Cuma

Etli Lahana Dolması



Kışın en çok sevdiğim sebzelerden birisidir lahana.Bu akşama sevgilimin favori yemeğini pişirdim .Sevgiliye ziyafet var:))













Etli Lahana Dolması

Malzemeler ;
  • 1 büyük top lahana
  • 1 kg.dolmalık kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • tuz,karabiber
  • 1 su bardağına yakın pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı ;

  • Öncelikle lahananın üst yapraklarını atın.Ortasındaki kökü bir bıçak yardımıyla kesip çıkartın.Kaynayan tuzlu suya koyup 7-8 dakika kaynatalım.Ters çevirin birazdaha kaynatın .Yapraklarını kontrol edin çok fazla pişmemesi gerekli .Biraz yumuşayacaklar.Süzgeçe alıp üzerine soğuk su dökün .
  • İç malzemesi için bir kaba kıymayı ,rendelenmiş soğanı ,yıkanmış süzülmüş pirinci,salçayı sıvıyağı ve bahartlarını ekleyin.Karıştırıp yoğurun.
  • Lahanaları yapraklarına ayırıp hazırlayın.Kök kısmına yakın olan yapraklardaki damarlarını kesip ayırın.(atmayın ,tencerenin altına ve üzerine koyun)
  • İç malzemeden bir parça alarak lahana yaprağına koyun ve sarın.Yapraklar bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibine kök kısmından kestiğiniz ve kalan lahana yapraklarını dizin.Dolmaları yerleştirin.Üzerine salçalı su yapın.(dolmaların üzerine çıkacak kadar su koyun).Tereyağını koyun ve kalan lahana yapraklarınıda üzerine kapatın.Kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder