Geçen sene minişin okulundan Yerli Malları Haftası için herhangi birşey göndermemi istemişlerdi.Ben de bu kurabiyeleri miniklere yapıp göndermiştim. O günden sonra da bu kurabiyelerin adına ''Göksu Kurabiyesi'' denir oldu bizim evde.Okuldaki herkes çok beğenmiş ,kurabiyelerin miniklikleri çok konuşulmuştu.Çok minik kalıplar kullanmıştım.Eee minişlerin ağızlarına layık omalı dimi...
Göksu Kurabiyesi
Malzemeler ;
- 250 gr.yumuşak margarin (oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Üzerine ;
- nutella,bal ,kurabiye süsleri
Yapılışı ;
- Hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın.İyice yoğurulan hamuru 15 dakkika dinlendirin.
- Hamuru merdane yardımıyla yarım cm.inceliğinde açarak kurabiye kalıplarıyla kesin.(Ben hamurdan büyük parçalar kopararak açıyorum daha kolay oluyor.)
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeşelene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra ince bir tabaka halinde üzerilerine ister bal ister nutella sürün.Daha sonra süsleme şekerlerine batırp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder