Sayfalar

16 Eylül 2009 Çarşamba

Havuçlu Kek ve Zeytin Yağlı Kereviz

Hastalık sebebiyle kısa bir ayrılık yaşadıktan sonra hoşgeldiniz demek için yapılmış bir havuçlu kek.Annemin portakallı kekten sonraki en favori keki.Evinize hoş geldiniz, geçmiş olsun .












Havuçlu Kek

Malzemeler ;
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı dövüzlmüş ceviz içi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu

Yapılışı ;

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.Sırasıyla sıvıyağ tarçın ve vanilya ekle.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düşük ayarda çırpın.Havuç rendesini ve cevizi ekleyip tahta bir kaşık yarmıyla karıştırın.Yağlanmış ve hafif unlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin.Keki kalıpta soğutun.




















Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler ;
  • 3 adet kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • Yarım su bardağı kaynamış su
  • bir kaç dal maydanoz (üzeri için)

Yapılışı ;

  • Kerevizlerin kabuklarını soyup büyük küpler halinde doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda bekletin.Havuçların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan dörde bölün ve her parçayı 2 veya 3 eşit şekilde kesin.(havuçların uzunluğuna göre) Patatesleride doğramış olduğunuz kerevizler büyüklüğünde kesin.
  • Tencereye zeytinyağını koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.Üzerine havuçları ekleyip beraber kavurun.Kabukları alınmış ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Biraz da domateslerle kavurun.En son patates ve kerevizleri ekleyin.Tuzunu ayarlayın.Yarım su bardağı kaynamış suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğuk servis yapın.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder