22 Kasım 2014 Cumartesi

Rulo Kofte











Musmutlu Bir cumartesi akşamından merhabaa :) Kış hafta sonuna doğru iyice hissettirdi.Hafta sonu programlarını ailecek evde yapmak için mükemmel zamanlar.Aslında en sevdiğim zamanlar.Bitki çayları demlenir,kahveler yapılır yanına mis kokulu kekler ve kurabiyeler eşlik eder.Filmleri seçip sıcacık battaniye eşiliğinde tüm aile seyrederiz.Tabii kızlarla puzzle yapmak ,monopoly oynamaksa çok daha eğlenceli :)

Bu hafta UzmanTv çekimleri için yaptığım ve genellikle kalabalık davet sofralarında da tercih ettiğim bir tarif vermek istiyorum,rulo köfte. Deneyin derim ;)















Rulo Köfte





Malzemeler ;



. 1 kilo orta yağlı kıyma
. 1 adet soğan
. 3-4 dilim bayat ekmek içi
. 2 adet yumurta
. tuz,karabiber ,kimyon


içine ;

. 1 adet haşlanmış havuç
. 1 adet haşlanmış patates
. 1 kase haşlanmış bezelye

üzeri için salçalı sos ;

. 1 yemek kaşığı tereyağ
. 1 yemek kaşığı un
. 1 yemek kaşığı salça
. yeterince su
. tuz ,
. 1 adet küp şeker
. defne yaprağı




Yapılışı ;

. Öncelikle havuç ve patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp haşlayın.Bezelyeleri de haşlayıp süzün ve soğumaya bırakın.
. Yoğurma kabına köfte için gerekli olan kıyma ,ıslatıp suyunu sıktığınız bayat ekmek içlerini ,yumurtaları ,rendelenmiş soğanı ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.Buzdolabında dinlenmesi için 10 dakika kadar bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve tezgahada bir yağlı kağıt serin ve köfte hamurunu yağlı kağıdın üzerine alın ve kare şeklinde elinizle açın.Köftenin üzerine haşlanan garnitürleri(patates ,havuç ve bezelye) serin ve yağlı kağıdın da yardımıyla köfteyi rulo şeklinde sarın.Üzerini yağlı kağıtla kapatın ve fırın tepsisine koyun.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında arada kontrol ederek pişirin.İçinin piştiğinden emin olduğunuzda köftenin üzerindeki yağlı kağıdı kesip çıkarın ve üzerinin kızarması için 10-15 dakika kadar daha fırında tutun.

. Bu arada köftenin üzeri için salçalı sosu hazırlayın.Sos tenceresine tereyağını koyup eritin ve unu koyup bir iki dakika kadar kavurun.Salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve yavaş yavaş su ilave edin .(köfte pişerken tepsiye suyu akacaktır dilerseniz lezzet ve vitamin bakımından zengin olacağından bu suyu da tercih edebilirsiniz.) Sos kıvamında olunca su eklemeyi durdurun ve tuz ile şekeri ilave edin.1 tanede defne yaprağı ilave edip kaynamaya bırakın.Kaynayınca ocaktan alın.

.Pişen rulo köfteyi servis için dilimleyerek tabağa alın ve üzerine salçalı sosu gezdirip sıcak sıcak servis edin .


Afiyet olsun :)

1 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Hamarat arkadaşım ellerine sağlık yaptığın herşey çok güzel sevgiler..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails