Sayfalar

28 Şubat 2019 Perşembe

Profiterol




















Kışın son günü gelmiş yarın artık bahardan ilk gün olacak .Çok seviyorumki ilkbaharı ,geliyor olması bile heyecan verici .
Profiterol deyince benim ilk aklıma gelen Beyoğlu 'ndaki İnci Pastanesi...Şimdilerde yok olan İnci Pastanesinde profiterol yemeğe giderdik. O eski dekoruyla beni kendine çekerdi her defasında .
Dışardan almayı bıraktığım birçok ürün gibi profiterol tatlısınıda evde yapıyorum.Katkı malzemesiz hazır krema kullanmadan muhteşem dokusuyla kalbinizi fethedecek :)














Profiterol




Malzemeler ;



Hamuru için ;



. 125 ml süt

. 125 ml su

. 5 adet yumurta

. 175 gr.un

. 110 gr.tereyağ




ara kreması için pastacı kreması ;


. 500 gr.süt

. 6 adet yumurta sarısı

. 100 gr.toz şeker

. 50 gr.un

. 30 gr.mısır nişastası

. 40 gr.tereyağ

. 1 çubuk vanilya


Çikolata sos için ;


. 300 gr. sıvı krema

. 200 gr. bitter çikolata





Yapılışı ;



. Önce hamuru yapmakla başlayın. Hamur malzemeleri için gerekli olan su süt ve tereyağını bir tencereye alın ve tereyağ eriyip kaynama noktasına gelince karışım yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırın .Yaklaşık bir dakika kadar .Tencereden başka bir kaseye alın ve teker teker yumurtaları ekleyip mikserin hamur çıkma uçlarını takıp çırpın.Sıkma poşetine yuvarlak bir duy takıp hamuru içine dökün. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı şekilde dizin. 190 derecede fansız yaklaşık 20 25 dakika pişirin. Hemen kapağı açmayın beş dakika kadar dinlendirip fırından öyle alın.Soğuması için bir kenarda bekletin .




. Pastacı kremasını dilerseniz bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz.Krema için gerekli olan sütü ve vanilyayı ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Yumurta sarıları ile toz şekeri rengi beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Unu ve nişastayı içine eleyin, yumurtalı malzemeye yedirin .Kaynayan sütle yumurtalı karışımı temperleyin(1 kepçe sütten ekleyin yumurtalı karışıma) ve yumurtalı karışımı süte tamamen ekleyin ocakta karıştırarak pişirin.Kaynayan kremayı ocaktan alıp tereyağını içinde eritin ve soğumaya bırakın .


. Soğuyan kremayı ince duy takılı sıkma poşetine alın ve soğuyan hamurların yanından girerek içlerini doldurun .



. Çikolata kremasını hazırlamak için sıvı kremayı altı kısık şekilde ısıtın .Ocaktan alın ve ince kıyılmış bitter çikolata parçalarını içine atıp iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın .Krema dolgulu hamurları ister borcama ister tek sunumluk porsiyonlara koyun ve üzerine çikolata sosunu gezdirip dolapta soğumaya bırakın. Hindistan cevizi veya toz yeşil fıstıkla süsleyip servis edebilirisiniz.





Afiyet olsun.








14 Şubat 2019 Perşembe

Panna Cotta




















N kadar da havalı bir adı var değil mi? İtalyanların en sevilen en ünlü tatlılarından biri Panpa cotta ve tam olarak kelime anlamı ise ''pişmiş krema''. Pürüzsüz dokusuyla yumuşak tadıyla sizi fazlasıyla baştan çıkarabilir ,özellikle kilo kontrolü yapıyorsanız.:) Üzerine dondurucudaki kırmızı meyvelerden bir sos hazırladım siz dilediğiniz şekile servis edebilirisiniz, hatta sade bile :)













Panna Cotta







Malzemeler ;


. 350 ml süt

. 200 ml krema

. 1 çubuk vanilya

. 75 gr. toz şeker

. 10 gr.toz jelatin




Yapılışı ;


. Çubuk vanilyanın içindeki özlerini bıçağın ucu ve tersiyle çıkarın .Jelatin hariç tüm malzemeleri tencereye koyun ve kaynama noktasına gelene kadar karıştırın .Bu sırada jelatini ekleyip karıştırın .Kaynayınca ocaktan alıp servis kaplarına paylaştırın .( servis kaplarını sudan geçirirseniz ters çevirme işlemi daha kolay olabiliyor )Beş ,altı saat kadar soğutun hatta bir gece önceden hazırlarsanız çok daha iyi olur.
Servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek ve üzerine sos veya taze meyvelerle sunabilirsiniz.




Afiyet olsun .