Sayfalar

2 Ağustos 2018 Perşembe

Mantı















Çocukken en sevdiğim yemekti .Anneannemin biraz kalabalıkça misafiri gelse ilk yapacağı mantıydı.Bayılırdım o kalabalık sofralardaki çatal kaşık seslerine ...Şimdi sıra bizde sanırım ,rahmetli anneannemden kalma birşey misafir duyunca aklıma ilk gelen yemek mantı.




Mantı



Malzemeler ;


Hamur için;

. 2 adet yumurta

. 1 kilo un

. Yaklaşık 1 veya 1,5 su bardağı su

. Tuz

İç harcı ;

. 1 küçük soğan

. 300- 400 gr kadar kıyma

. Karabiber




Yapılışı ;

. Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın .Yumurta tuz ve ağır ağır suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın .Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin .Üç dört bezeye ayırın üzerine un serpin ve dinlendirmek için bir tepsiye alın.Bu arada iç harcı hazırlayın soğanı rende yapın ve kıyma , tuz, karabiber ekleyip yoğurun.Bezeyi un serpilmiş sofrada çok ince olmayacak şekilde açın enine ve boyuna olacak şekilde iki parmak kalınlığında şeritler keserek minik kareler elde edin.Hazırladığınız iç harçtan koyun ve uçgen şekilde kapayın .Un serpilmiş tepsiye dizip 15 dakika kadar fırınlayın .Bezeler bitene kadar aynı işlemleri uygulayın.Kaynamış suyun içine tuz ve biraz sıvıyağ koyup mantıları haşlayın .Buarada sos tenceresine biraz tereyağ ve biraz zeytinyağ koyup tereyağını eritin .Pul biber, kuru nane, seviyorsanız minik salça ekleyip birkaç dakika karıştırın.Süzdüğunüz mantının üzerine önce sarımsaklı yoğurt üzerine tereyağlı sosu döküp servis edin .



Afiyet olsun.