16 Mart 2017 Perşembe

Granola Bar






















Tam bahar geldi derken yine koca bir hafta soğuk ve yağışlı geçti.Ancak bu hiçbir şekilde yaza daha sağlıklı ,daha taze ve yenilenmiş girmemize engel değil :) Minik ara atıştırmalıkları için hatta bazen sütle beraber hızlandırılmış sabah kahvaltısı bile olarak yediğim granola bar tarifini paylaşmak istiyorum.Ağzı kapaklı cam kavanozda muhafaza ederseniz tazeliğinden hiç ödün vermiyor :) Benim kızlar pek seviyor ,minikler içinde sağlıklı bir kaçamak olabilir :)














Granola Bar




Malzemeler ;



. 2 su bardağı yulaf ezmesi

. yarım su bardağından bir parmak eksik bal

. yarım su bardağından bir parmak eksik pekmez

. 1 çorba kaşığı tereyağ

. 1 çay kaşığı vanilya

. 1 adet limon kabuğu

. 1 tatlı kaşığı tarçın

. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

. 1 çay bardağı kuru üzüm

. 1 çay bardağı cranberry

. yarım çay bardağı dut kurusu

. yarım çay bardağı yer fıstığı

. 1 çay bardağı çekirdek içi




Yapılışı ;


. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serip yulafı üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika fırınlayın.Bu sırada sos tenceresine bal, pekmez , tereyağ, limon kabuğu rendesi , tarçın , vanilyayı koyun ve kısık ateşte tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın .Fırından yulafı çıkarıp derince bir kaba koyun .Üzerine çekirdek içi, kuru dut ve üzüm , hindistan cevizi, cranberry , bıçakla iri kıydığınız yerfıstığını koyup ballı karışımıda üzerine dökün.İyice karıştırın yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına 1 -1,5 cm olacak şekilde düzelterek dökün.Geniş düz bir spatula yardımıyla iyice bastırarak birbirine yapışmasını ve düzgünce olmasını sağlayın.200 derecede 15 -20 dakika pişirin.Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimler halinde büyük bir bıçak yardımı ile kesin.Cam kapaklı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.






benden minik notlar ;

. limon kabuğu yerine portakal da olabilir

. kuru malzemeler tamamen size kalmış kuru kayısı incir kuru elma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz

. sıvı vanilya ve çubuk vanilya harika oluyor

. tereyağ yerine hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

. fıstık yerine badem, fındık, ceviz, yeşil fıstıkta kullanabilirsiniz.

. en önemlisi fırın kabına yaydıktan sonra üzerine iyice bastırmanız gerektiği



afiyet olsun










11 Mart 2017 Cumartesi

Brownie


















Bol çikolatalı ,içi nemli ,dışı fındık kaplı - kokusundan bahsetmiyorum bile - bir brownie ile pazar kahvenizi içmek istemez miydiz? O zaman çıkarın yumurtaları dolaptan ,siz tarifi not edene kadar ısınmalılar çünkü. ;) Harika bir hafta sonu geçirmeniz ümidiyle tarife geçelim :)













Brownie


Malzemeler ;


. 300 gr. bitter çikolata
. 5 adet yumurta
. 150 gr. esmer şeker
. 250 gr.tereyağ
. 150 gr.un
. 1 silme çay kaşığı karbonat
. 1 paket vanilya
. 1 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık içi





Yapılışı ;


. Tereyağ ve bitter çikolatayı büyük bir kaba koyup beraber benmari(tencereye su koyup üzerine çikolatalı kabı yerleştirin)usulü eritin.Şekeri koyup çırpma teli ile şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin . Vanilya ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.Fırın kabını yağlayıp unlayın.En fazla 1,5 parmak yüksekliğinde olacak bir kaba hamuru dökün.Üzerine ceviz veya fındıkları serpin ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırına koyup fırını 170 dereceye indirin.Yaklaşık 40 dakikada pişiyor ancak siz kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin.





Afiyet olsun .








Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails