Sayfalar

16 Mart 2015 Pazartesi

Waffle






Mart ayı ile beraber bahara da merhaba dedik ama soğuktan ve yağmurlu günlerden güneşin yüzünü daha görmüş değiliz.Erik ağaçlarındaki o güzelim çiçekler açmasa pek de bir şey anlamayacağız.Ağaçlara karlar yağmış sanki bembeyaz her bir dalı .

Haftasonu kahvaltıları için hepimiz özel birşeyler hazırlıyoruz.İşte waffleda hep kahvaltı için uygun hem beslenme çantaları için , hemde böyle canınız atıştırmalık birşeyler çektiğinde çay veya bir bardak sıcacık süt yanına miniklerinizi sevindirebileceğiniz bir lezzet.Eğer waffle makinanız varsa hiç durmayın miniklerinizle beraber tarifi hemen uygulayın :) Benim waffle makinam yok ancak tost makinamın (tefal marka) aparatları arasında waffle içinde uygun olan bir plakası var ,onunla yapıyorum :)
iyi bir hafta dilerim hepinize

Demeden edemedim bugün benim doğum günüm ve beni çok mutlu eden bir ailem var ,onları çok seviyorum :)













Waffle



Malzemeler ;


. 1 su bardağı süt

. 2 adet yumurta

. 1 çay bardağı sıvıyağ

. 1 çay bardağı toz şeker

. 1 çay bardağı su

. 2 su bardağı un

. 1/2 paket kabartma tozu

. 1 paket vanilya




Yapılışı ;


. Önce şekerle yumurtayı biraz çırpın ve diğer malzemeleride ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırın.Waffle makinenizi iyice ısıtın ve bir fırça yardımıyla minicik sısvıyağ ile yağlayın.Minik bir kepçe ile hamurdan alıp makineye dökün .Çok dolu olmasın makineden taşma yapabilir o yüzden kepçeyi tam doldurmayın.Gerekli olursa üzerine bir miktar eklersiniz.İki tarafında kızarana kadar pişirin.İster nutella ister reçel isterseniz sadece tercih edebilirsiniz.Bizim evdekiler üzerine bol nutella sürüp sürüp hüplettiler .





Afiyet olsun .




























1 Mart 2015 Pazar

Bloggerlar Kalbur Et'te Buluştu






Geçtiğimiz günlerde Blogger arkadaşlarımızla Bimutfakikişefin ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak 'ındüzenlediği çok güzel ve çok lezzetli bir tadım etkinliğnde beraberdik.20 yıllık restaurant işletmeciliği deneyimiyle yeni bir marka yaratan Metin Bey Kalbur Et Kebap'ın kapılarını biz bloggerlara açtı.Birbirinden lezzetli yemeklerinin tadlarına bakma fırsatı bulduk.Kalbur Et Kebap'ın özel olarak Kars'tan getirttiği kaz etlerinin ,ve kaz eti suyuyla pişen bulgur pilavının,Adana kebabının,çiğ köftenin ,güveçte kaşık mantısının ,kuru patlıcan dolmasının ,Kars usulü içli köftenin ve daha birbirinden lezzetli tatların özel olarak hazırlandığı bir mekan burası. Mutlaka gidin görün ve bu lezzetlerden mahrum kalmayın.Mekanın sloganı ''Kalbur 'da günün keyfini yaşa.'' :)

www.kalburet.com

Şerifali Mh.Turcan Cad.Atabek Sk.No:25 Ümraniye
0216 5945491

Nutellalı Kurabiye













Herkese kocaman bir merhaba .Ev ahalisi yatar yatmaz geçtim ekran başına ,bir bardak ılık sütle birlikte benim kuzular bu kurabiyeye bayılıyorlar .Miniklerinizi bu tatlarla sevindirin.Yeni bir ay yeni bir hafta herşey çok güzel olsun.














Nutellalı Kurabiye



Malzemeler ;

. 250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
. 2 adet yumurta
. 1 çay bardağı ılık su
. 1 su bardağı buğday nişastası
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. aldığı kadar un



Yapılışı ;


. Unu ,kabartma tozunu ,vanilyayı ve nişastayı yoğurma kabına eleyin ve elinizle alt üst ederek karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp tereyağını ,yumurtaları ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Unu koyarken dikkatli azar azar ekleyin ki kıvamı yakalayabilesiniz.Hamuru ikiye bölün ve bir merdane ile yuvarlak açın (iki yağlı kağıt arasında açarsanız daha kolay olur) Büyük bir tencere kapağı yardımıyla açtığınız yuvarlağa düzgün bir form verin.Yuvarlağın düzgün olmayan kenarlarını bıçakla dikkatlice ayırın ve hamuru 8 parça olacak şekilde üçgenler kesin.(resimdeki gibi ) Üçgen parçalara ince bir tabaka şeklinde nutella sürün ve sigara böreği gibi sarın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirin . Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin .




Afiyet olsun .