Sayfalar

18 Şubat 2015 Çarşamba

Vişne Likörü







Bembeyaz ,karlar altında kalan birgünden kocaman merhaba .İstanbulun kar yağmış halini daha çok seviyorum,çünkü tüm yapısal,çevresel kirliliğini örtüyor şehrin.Beyaz rengin kendisi öyle değilmidir zaten ? Saflık ,duruluk...
Yazın özenle hazırlamış olduğum vişne likörümü böyle günlerde kahvemin yanına eşlik etmesini daha bir seviyorum.Tadı ,kokusu gereği daha bir ısıtıyor içimi.Hatırlarım küçükken bayramlarda gelen misafirlere evde yapılan likörlerden ikram edilirdi.Kahve yanına vazgeçilmez ikramlarımızdır ,çikolata,lokum ve likör...
Önümüz yaz, eğer sizde yapmak ister ve sevdiklerinize ikram veya giderken hediye götürmek isterseniz bu tarifimi kaçırmayın :)














Vişne Likörü




Malzemeler ;

. 2 kilo vişne
. 1 kilo toz şeker
. 7-8 adet karanfil
. 4-5 adet çubuk tarçın
. 4-5 adet kakule
. yeterli miktarda votka



Yapılışı ;


. Ezilmemiş zarar görmemiş en güzel vişneleri pazardan temin ettikten sonra iyice yıkıyoruz.Sularının süzülmesi için süzgece alın.
. Sap kısımlarını ayıklayın .
. Temiz steril edilmiş büyük bir kavanoza (turşu kavanozu gibi) bir sıra vişneleri dizin ve üzerine bir sıra toz şeker serpin .Vişneler ve toz şeker bitene kadar işleme bu şeklide devam edin.
. Baharatları aralara serpiştirin.
. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın.
. Karanlık güneş görmeyen ve serin olan bir yerde muhafaza edin.
. Arada bir (5-6 günde )kavanozu sağa sola sallayıp şekerin karışarak erimesine yardımcı olun.
. Her defasında kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
. Bu şekilde 2 aya kadar saklayın.
. Sürenin sonunda kavanozu açıp vişnelerin suyunu ince tel bir süzgeçten geçirerek büyükçe bir sürahiye boşaltın.
. Burada dilerseniz votka ekleyip likörü alkollü hale getirebilir veya hiç eklemez bu şekilde de saklayabilirsiniz.
. 1,5 çay bardağı votkayı vişne likörüne katarak karıştırın eğer alkol oranını daha arttırmak isterseniz votkadan istediğiniz oranda ekleyebilirsiniz.
. Likörü koyacağınız cam bir şişenin ağız kısmına ince temiz (tülbentlik bez) bir bez koyarak tekrar süzün .
. Likör şişenizde ağzı kapalı olarak vişne likörünüzü evinizin direk güneş ışığı almayan en güzel yerinde saklayabilirsiniz.



Bazı notlar;

. Baharatların seçimi ve miktarı burada size kalmış.Sevmediğiniz bir baharat varsa eklemeyebilirsiniz yada daha fazla aromasını hissetmek istediğiniz baharatında ölçüsünü arttırabilirsiniz.
. Ben bekletme süresini iki aydan biraz daha uzun tuttum.Durdukça tadı daha da güzelleştiğinden biraz daha bekletmek istedim.
. Vişneleri koyduğunuz kavanozu iyice kaynatıp yüksek dereceli fırında da kurutarak sterilize edebilirsiniz.




Afiyet olsun :)

9 Şubat 2015 Pazartesi

Kırmızı Pancarlı Kuskus Salatası











Haftanın başından merhaba ,biliyorum son saatleri ama ancak yazabiliyorum .Minikler bugün ikinci yarıyıla başladılar.Tüm yavrularımıza ikinci dönemde başarılar diliyorum,karnelerdeki zayıfların düzeltilmesi dilekleriyle başlayalım.
Bugün çay sofraları veya kalabalık sofralar için ideal olan bir salata tarifi vermek istiyorum.Pancar turşusunu severek kurarım.Her türlü salatada da kullanırım.Fotoğrafladım en yakın zamanda turşu tarifini de buradan vereceğim.Bu tarifte ölçü tamamen size kalmış eğer çok kalabalıksanız ölçüyü arttırabilir ,yok değilseniz tek kişilik bile hazırlayabilirsiniz :)











Kırmızı Pancarlı Kuskus Salatası


. Yarım paket kuskus
. 1 demet dereotu
. yarım demet taze soğan
. 1 kase kornişon salatalık turşusu
. 3- 4 adet kırmızı pancar turşusu
. yarım çay bardağı zeytinyağ
. yarım limon suyu
. tuz ,karabiber



. Öncelikle kuskusları kaynamış tuzlu suda haşlamakla başlıyoruz.Haşlanan kuskusları süzüp bir kenarda soğutuyoruz .Bu arada taze soğan ,dereotunu ince kıyıyoruz.Kırmızı pancar ve kornişon salatalık turşularını minik mink doğruyoruz .Derin ve büyük bir kapta tüm malzemeleri buluşturup iyice harmanlıyoruz .Servis tabağına alıp misafirlerimize ikram ediyoruz , afiyet olsun :)


. Dilerseniz konserve mısır da kullanabilirsiniz.

2 Şubat 2015 Pazartesi

Doğum Günü Soframız ,Miniş 8 Yaşında









Tatil günümden kocaaaman bir merhaba herkese . Çocuların onbeş tatilde olması demek annelerinde tatilde olması demek .Biz ilk bir haftamızı tatilimizi yaparak geçirdik ve evimize döndük bile.Biraz enerji depoladaık ,dinlendik , eğlendik miisss bol oksijenimizi aldık ve şimdi biraz ders çalışma zamanı .Yapılanları tekrar etme zamanı :) Büyük prensesin doğum günü aslında ocak sonunda ancak biz biraz önceden kutladık.Çünkü onbeş tatil zamanına denk geliyor ve hiçbir arkadaşını bulamıyoruz .Sevgili veli arkadaşım doğum günü sofrasından çok güzel detaylar yakalamış ve çok güzel fotoğraflar çekmiş.Benim gerçekten o gün hiç fırsatım olmadı ,kendisine burdan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum ,bu nazik hareketiyle bizi çok mutlu etti .Ve tabi diğer tüm emeği geçen ,benimle beraber hazırlama ve sunum sırasında yanımda olan sevgili arkadaşıma da çok çok teşekkür ediyorum.Eğer bir kız çocuğunuz var ise ve arkadaşlarına güzel bir masa hazırlamak istiyorsanız neler yapmışım bir bakalım :

. Marshmallowsları uzun bir kürdana takıp benmari usulü erittiğim çikolataya ve daha sonrasında da renkli minik şekerlere batırdım ve kurdele ile süsledim.

. Nesquikli toplar,

. Minik rulo çörekler ,

. Mercimek köftesi ,

. Zeytinyağlı dolma ,

. Minik kavanozlara minik şekerler doldurdum ve minik misafirlerimize hediyemiz oldu.

. Topitopları kelebek şeklinde kestiğim kartonlarla ikram ettim.

. Çikolata kaplı balkabaklı toplar,

. Minik gül börekleri ,

. Üzeri ganaj kaplı çikolatalı cupcake

. Üzeri ganaj kaplı limonlu cupcake ,

. Üzeri krem şanti kaplı çilekli jöleler ,

. Külahlarını sevgili prensesimle hazırladığımız patlamış mısırlar

. Benmari eritilmiş çikolataya ve badem tozuna batırarak uzun kürdanlarla servis ettiğim cakepops

. Çocukların çok sevdiği kısır ,

. Vee tabiki bol çikolatalı iki katlı pembiş pastası

. Mekanın tavanını balonlarla ve masalarıda fotoğraftada göründüğü gibi kağıttan yapılan çiçeklerle süsledik

. Partide pembe ve siyah tonlarını kullandım .


Güzel yüzlü kızım hep yüzün gülsün ,iyiki doğdun güzel yavrum :)