20 Eylül 2014 Cumartesi

Sosisli Spagetti (Çubuk Makarna)






Cumartesi gecesinden kooocaman bir merhaba :) Bir hafta geçti gitti bile okul doneminden.Okulla beraber bizim evin beslenme çantası halleri başladı.''n koysak? , n yesek?'' gibi sorular her sabah gündemimiz.Çocuklar eğlenceli olan her şeyi severler ,bu yemektede böyle.Makarna ,hele hele spagetti sevmeyen çocuk tanımıyorum.Çatalı kaşığı bırakıp elleriyle yeme hallerini her zaman sevmişimdir.Biraz daha eğlenceli hale gelsin diye sosisleri spagettilere takma fikri hoşuma gitti ve ben de yaptım :) Herkes çok eğlendi mutlaka yapın :) Öyle uzun uzun tarife gerek yok ,sosisleri yuvarlak olacak şekilde uygun boyutlarda kesin ve spagettilere takın.Kaynar tuzlu suya makarnaları atıp haşlayın.Haşlanan makarnaların suyunu süzüp ısıtılmış sıvıyağın içine alın veya domates sosta yapabilirsiniz ve karıştırın .Hiç vakit kaybetmeden servis yapın,mutlu ,sağlıklı hafta sonları diliyorum :) Afiyet olsun :)

13 Eylül 2014 Cumartesi

Şeftalili Pasta












Merhaba ,okulların açılmasına sadece bir gün kaldı.Tabii mini mini birler geçen haftadan başladılar bile .Yorucu yoğun bir yıl bizi ,anneleri ve çocukları bekliyor olacak.Şimdiden herkese güç, kuvvet ve kolaylıklar diliyorum.Başarılı ,sağlıklı yeni bir dönem olsun bizlere :)Hazırlıklar bizde yapıldı yapılmasına ancak her n kadar hazır gibi gözüksekte okullar açılınca yine eksik listesi elimizde bir oyana bir buyana koşuşturacağımız aşikar:)
Hala pazarlarda güzel lezzetli şeftaliler bulabiliyorken bu tarifi yapmadan yaza veda etmeyin diyorum, nefis oluyor.Keki ve kreması daha önce buradan tarifini vermiş olduğum Alman Pastası 'nın aynısı.Sadece kremaya piştikten ve ılındıktan sonra minik minik şeftaliler ekledim.Pasta kekini de birkaç çorba kaşığı sütle ıslattım.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Afiyet olsun.



7 Eylül 2014 Pazar

Domates Sos (Kış Hazırlıkları)






Biz döneli tam bir hafta geçmiş bile ...Evet üzülüyorum yaz bitiyor güz geliyor diye ancak her mevsimin bir güzelliği var.Mesela domates...En güzellerini ağustos ve eylül ayında bulabilirsin.Kışın da mis kokulu domateslerden menemen yapmak isterseniz yazdan sos yapıp saklayın.Ben 20 kilodan yaptım irili ufaklı 13-14 kavanoz kadar çıktı.Hemen başlayalım tarifimizi vermeye.Temiz kuru kavanozlara ve hiç daha önce kullanılmamış ,darbe görmemiş kapaklara ihtiyacımız var.Önce domatesleri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz .(kabukları soymak için en kolay yol domateslerin tepelerine ince dört çizik atıp sıcak suda bir miktar bekletmek ama isterseniz bıçaklada soyabilirsiniz)Kabukları soyulmuş domatesleri dört parçaya bölerek büyükçe bir tencereye alın ve orta ateşte ara ara karıştırarak domatesler yumuşayana kadar pişirin.Domatesler iyice yumuşadıktan sonra bir el blendırı yardımıyla domatesleri püre haline getirin ve tencereyi tekrar ocağa koyun.Yarım saat kadar kıvam alıp kaynayana kadar pişirin.İri kaya tuzu ekleyin.(ben 20 kiloya 1 çorba kaşığı kadar koydum) Bu arada ayrı bir tencerede kavanoz kapaklarını kaynatmaya başlayın. Sosa bir çorba kaşığı kadar zeytinyağıda koyduktan bir iki dakika sonra ocağı kapatın ve hemen sıcak sıcak kavanozlara doldurun.Bu işlemi dikkatli ve tek tek yapın.Kaynamakta olan kapaklardan alıp elinizin dayandığı sıcaklıkla hemen kapatıp ters çevirin ki vakum işlevini görsün.Bütün domates sosu bitene kadar bu işleme devam edin ve kavanozlar ters duracak şekilde üzerlerine havlu veya battaniye ile kapatın .Bir gece bekleterek bu şekilde soğumalarını sağlayın.Arada kavanozları kontrol edin ki akma yapan varsa hemen müdahale edebilesiniz.Soğuyan sosları serin ,kuru ve güneş olmayan bir yerde muhafaza edebilir kış zamanı afiyetle tüketebilirsiniz.


Afiyet olsun :)


Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails