27 Şubat 2014 Perşembe

ISPANAKLI PASTA ve ÇAY SOFRAM















Yine hayli vakit geçmiş bloga yazmayalı yeni tarifler girmeyeli.Mesajlar, yorumlar birikmiş...Çok sevdiğim arkadaşlarımla toplandık .Çay soframın fotoları ordan.Daha öncede yayınlamıştım yeni fotolarla gelsin istedim ,eski ama çok tutan bir tarif Ispanaklı Pasta...







Ispanaklı Pasta





Malzemeler ;


. 3 adet yumurta (oda ısısnda)
. 2 su bardağına yakın toz şeker
. 1 su bardağı sıvı yağ
. 1 su bardağı haşlanmış rondodo çekilmiş ıspanak püresi
. 2,5 su bardağı un
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu


üzeri için ;

. 2 poşet krem şanti
. 2 su bardağı soğuk süt


ara kreması ;

. 2,5 su bardağı süt
. vanilyalı cream ole




Yapılışı ;


. Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayın.1 su bardağı püre için 250-300 gr.ıspanak yeterli oluyor. Doğranmış ıspanakları tencereye alıp hiç su eklemeden kısık ateşte haşlayın.Süzgece alıp süzün gerekirse elinizle iyice sıkın ve soğutun..Rondoda püre haline getirin.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın.Sırayla sıvıyağ ,ıspanak püresi ekleyin ve çırpmaya devam edin.Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.Karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serili yanları yağlanmış kelepçeli kalıba dökun.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.İyice soğutun.Ben kekini birgün önceden hazırlarım genelde.Hızlı olsun diye ara kremasını cream ole kullandım siz ara kremayı evde hazırlayabilirsiniz.
Keki ikiye kesin ve iç kısmından bir miktar alın.Kekin alt tabanını servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız ara kremayı veya 2 ,5 su bardağı soğuk sütle çırpılmış cream oleyi sürün.Üzerine kivi parçaları ekleyin ve kekin diğer üst katını kapatın.Daha önceden hazırladığınız krem şantiyi kekin her tarafına düzgünce sürün.Krema sıkma torbasında koyup şekiller yapabilirsiniz.İçinden çıkardığınız kek kırıntılarını ronoda çekip üzerine dekor yapabilirsiniz.En iki saat dolapta bekletin.

Afiyet olsun.





Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails