Sayfalar
▼
31 Ağustos 2014 Pazar
Peynirli Ekmek
İyi pazarlar :) Böyle nefis bir ekmekle pazar kahvaltısına tad katmak istemez misiniz? ''Kim istemez?'' dediğinizi duyar gibiyim :)
Gerekli olanlar tazecik bir bütün ekmek, kaşar peynir, erimiş 2 -3 yemek kaşığı kadar tereyağ , 2-3 adet yeşil biber
Bütün ekmeği önce uzunlamasına sonra enine kesin .(keserken dikkat tam ayırmayacaksınız kesme işlemini tamamlamayın.)Oluşan aralıklara dilimlediğiniz kaşar peynirini yerleştirin (kaşar peynir yerine fırına verdiğinizde eriyebilecek bir başka peynirde kullanabilirsiniz)Üzerine minik doğranmış yeşil biberleride ekleyip eritilmiş 2-3 çorba kaşığı kadar tereyağ gezdirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyene kadar tutun.Sıcacık servis edin .
Afiyet olsun hep mutlu kalın :)
29 Ağustos 2014 Cuma
Ağlayan Pasta
Kocaman bir merhaba hepinize :) Havalar ufaktan değişmeye başladı.Eylül gelişini hissettiriyor şu günlerde.Bizimde yazlıkla vedalaşma vaktimiz geliyor .Maratonumuz başlayacak çok yakında okul ,iş ,dersler koşturmalar ,kışın zorlukları ..Kalan şu birkaç günüde enerji alarak depolamak yeni sezona bol enerjik başlamak istiyorum.Daha önce vermiş olduğum bir tarif ancak tekrar paylaşmak istedim yeni fotoğrafıyla.Herkese iyi hafta sonları :)
Ağlayan Pasta
Malzemeler ;
. 4 adet yumurta
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 Türk kahve fincanı süt
. 1 su bardağı un
. 4 çorba kaşığı kakao
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
ıslatmak için ;
. 2 su bardağı soğuk süt
üzeri için ;
. toz krem şanti
. 1 su bardağı soğuk süt
çikolata sosu için ;
. 2 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı toz şeker
. 1 çorba kaşığı(tepeleme ) kakao
. 1 tatlı kaşığı nişasta
. 1 paket çikolata
Yapılışı ;
. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Süt ,kakao vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.Yağlanmış kare veya dikdörtgen bir kaba hamuru boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.2 su bardağı olan sütü kekin her yerini ıslatarak gezdirin.İyice soğutun.Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayın ve iyice soğumuş olan kekin üzerine sürün.2-3 saat kadar buzdolabında bekletin.Bu arada çikolata sosunu hazırlayın ve soğutun.Arada bir sosu kaymak tutmaması için karıştırın.Tepside dilimleyin ve servis tabağına alın.Üzerine çikolata sosunu gezdirin .
Afiyet olsun.
24 Ağustos 2014 Pazar
Donut
Pazar günü keyif günü benim için .Yapılan geç ve uzun kahvaltı ,içilen kahveler sonrası enerjimi toplayıp mutfağa girdim ve 5 çayına yakışır bir tarif yaptım.Sık sık yaparım bu tarifi ancak yayınlamak nasip oldu.Hamuru bir gece öncesinden yapıp sabah kahvelerinizin yanınada yetiştirebilirsiniz.
Donut
Malzemeler ;
. 1 paket instant maya (kuru maya)
. 1 çay bardağı ve 2 çorba kaşığı kadar toz şeker
. Çeyrek su bardağı ılık su
. 80 gr.oda sıcaklığında tereyağ
. 750-800 gr. un (6-7 su bardağı kadar )
. 1 çay kaşığı tuz (silme)
. 2 adet oda sıcaklığında yumurta
. 2,5 su bardağı ılık süt
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için çikolata ,toz şeker , şekerleme
Yapılışı ;
. 1 paket instant mayayı ,1 çorba kaşığı toz şeker ve çeyrek bardak ılık suyla eritip kabartın.
. Başka bir kapta un ,toz şeker ,tuz koyup kaşıkla karıştırın .Ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları ,ılık sütü ,tereyağını ve en son kabarmış mayayı ekleyip özlü bir hamur yapana kadar yoğurun.Hamur kabarıp iki katına çıkarana kadar sıcak ve üzeri nemli bir bezle kapatılmış şekilde bekletin.
. Hamuru hafif un serpilmiş tezgaha alın ve merdane yardımıyla açın.(hamurun üzerinede hafif un serpin)1cm.kalınlığında açmanız yeterli.Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin ve tam ortasınıda küçük şişe kapaklarıyla minik yuvarlaklar daha kesin .Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Donutları bir tepsiye alın ve üzerini streçle kapatıp yarım saat dinlendirin.
.Kızartma tenceresine bol sıvıyağ koyup kızdırın.Orta ateş olması önemli.Hamurları ikili - üçlü olacak şekilde yağa atın ve arkalı önlü pişirin.Burada hızlı hareket etmeniz önemli ,donutları yakmamaya dikkat edin.(Eğer toz şekere bulayacaksanız hamuru yağdan alır almaz şekere bulayın.)Donutları havlu kağıt serili bir kaba alın.Hamur bitene kadar devam edin.
.Çikolatayı benmari usulü eritin veya benim gibi mikrodalga fırında da eritebilirsiniz.(benmari usulü eritme cam bir kabın içine çikolataları yerleştirin ve su dolu bir tencerenin üzerine koyun ancak cam kaba su girmemesine özen gösterin.Çikolatalar eriyince işlem tamam demektir.)
.Donutları erimiş çikolataya batırıp bir fırın teli üzerine alın.Çikolatalar donmadan eğer isterseniz şekerlemelerle süsleyebilirsiniz.
Notlar ;
kızarmış hamur olduğundan misafire birgün önceden yapmayın.Ancak hamuru hazırlayabilir ,misafir gelmeden birsaat önceden kızartma işlemini yapabilirsiniz. Ve çok bereketli oluyor 30-35 arası donut çıkıyor .
Afiyet olsun :)
18 Ağustos 2014 Pazartesi
Jöleli İrmikli Tatlı
Dün sosyal medyada akşam için bu tarif blogta yayında olacak dedim ama sözümü tutamadım.Başta hava muhalefeti sonra bilgisayar engel oldu yazıyı yazmama.Halen yazlıkta olduğumuzdan burada ufacık bir rüzgar ve yağmur yağdığında elektrikler kesiliyor.Gökgürültülü fırtınalı bir gece geçirdiğimizden prenseslerimde çok korktu .Haliyle uyutmaktada zorlandım kızları.Kızlar n kadar direnselerde bir süre sonra yenik düştüler uykuya ancak bu seferde elektriklerin gelmesini bekledim.Elektrikler geldi ancak bilgisayarı bir türlü açamadım ta ki şu ana kadar.Şimdi küçük prenses mışıl mışıl uyurken tarifimi verip iyi haftalar diliyorum hepinize :)
Jöleli İrmikli Tatlı
Malzemeler ;
. 1 paket çilekli jöle
. 1 kase çilek
. 1 litre süt
. 1,5 su bardağı toz şeker
. 10 çorba kaşığı irmik
. 1 paket vanilya
Yapılışı ;
. Çilekleri yıkayıp süzün ve dörde bölün. Çilekli jöleyi üzerinde tarife göre hazırlayın ve içine çilekleri atın .Ben uzun dikdörtgen borcam kullandım sizde jöleyi dökmek istediğiniz kabı hafif sudan geçirip fazla suyunu akıtın ve meyveli jöleyi bu kaba dökün. Oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.
Bu arada muhallebi için gerekli olan 1 litre süt ,şeker ve irmiği bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin .Ocaktan almadan vanilyayı ekleyip iyice yedirin ve jölenin üzerine dikkatlice dökün. Oda sıcaklığına gelince iyice soğuması için buzdolabına kaldırın .4-5 saat kadar soğutun ve servis edeceğiniz tabağa ters çevirerek tatlıyı kalıptan dikkatlice çıkarın. Buzdolabında yarım saat kadar daha tuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
13 Ağustos 2014 Çarşamba
Süt Dilimi
Ünlü bir marka çıkardı bu süt dilimini ve çocuklar bayıldı .Nede olsa hem kek ham krema bir arada, büyükler bile sevdi.Arada marketlerden almıyoruz değil tabiki eve. Ama bu tarifle beraber artık evde yapıp çocuklarınıza gönül rahatlığı ile süt dilimi yedirebileceksiniz.
Süt Dilimi
Malzemeler ;
. 2 yumurta
. 1,5 kahve fincanı şeker
. 1,5 kahve fincanı süt
. 1 kahve fincanı sıvı yağ
. 1 su bardağı un
. 1,5 çorba kaşığı kakao
. 1/2 paket kabartma tozu
. 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi (küçük boy)
Kreması için;
. 1 paket toz krem şanti
. 1 kutu krema
. 2 - 3 çorba kaşığı süt
. 1 çay kaşığı limon suyu
. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sırasıyla süt sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Toz malzemeler ve portakal kabuğunuda ekleyip spatula ile karıştırın.Yağlı kağıt serili kare borcam kabına düzgünce dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Keki fırına verdiğiniz ilk 5 -10 dakika fırının kapağını birkaç kere açıp kapatın ki kabarmasın.Bu arada kremasını hazırlayın.Krema için gerekli tüm malzemeyi karıştırma kabına koyup mikserle iyice çırpın ve buzdolabında bekletin.
Keki fırından çıkarın ve iyice soğutun .Ortadan ikiye iki ince tabaka olacak şekilde ayırın ve kremayı birinin üzerine sürün .Diğer keki üzerine kapatın ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin.Servis tabağına koyun ve buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun :)
4 Ağustos 2014 Pazartesi
Cheescake Kasekuchen Vişne Soslu
Merhaabaa sevgili okuyanlarım :) Öncelikle geçmiş Ramazan Bayramınız kutlu olsun.Güzel bir bayram ve bayram tatili geçirdik ailecek.Bo yemek fotolu geçti benim için zamanla hepsini paylaşacağim.Canım Yaseminim istedi bende bayram hediyesi yaptım bu güzel cheescake.Vişne zamanı olması sebebi ilede vişne soslu yaptım siz dilediğiz sosu yapabilirsiniz.
Vişne Soslu Cheescake
Malzemeler ;
tabanı için ;
. 2 paket burçak bisküvi
. 100 gr.eritilmiş soğutulmuş tereyağ
Dolgusu için ;
. 200 gr.tozşeker
. 100 gr.un
. 1 paket vanilya
. 100 ml süt
. 5 adet yumurta (sarıları ve akları ayrı )
. 600 gr.labne
. 200 gr.süzme yoğurt
. 1 adet limon kabuğu rendesi
. 300 gr.krema
. minicik tuz
Yapılışı ;
. Öncelikle burçak bisküvileri rondoda un şeklinde çekin ve karıştırma kabına alın.Eritilmiş ve ılınmış tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip bisküvili karışımı kağıdın üzerine düzgünce yayın.
. Dolgu malzemesine konacak labne süzme yoğurt ve kremayı ayrı ayrı kaplarda olacak şekilde mikserle iyice çırpın ve ekleme zamanı gelene kadar buzdolabında beklemeye bırakın.Yumurta aklarını da bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpın.(kap ters çevrildiğinde düşmeyecek) ve ekleme zamanı gelene kadar buzdolabında bekletin.
. Büyük bir karıştırma kabına önce sütü ,toz şekeri vanilya ve bir fiske tuzu koyup mikserle çırpın.Yumurta sarılarını teker teker ekleyip iyice yedirin.Çırpılmış süzme yoğurt ve labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Limon rendesini ekleyin.Çırpılmış kremayı ekleyin ve iyice çırpın.Yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.Kelepçeli kalıba dikkatlice dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.Fırını kapatır kapatmaz fırından çıkarmayın ve fırın kapağı kapalı olarak yarım saat kadar içinde tutun.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin.
Sosu için ;
Bir kase vişneyi rondodan geçirin.Sos kabın alın 2-3 yemek kaşığı toz şeker bir çay bardağı su veya vişne suyu (ben vişne kompostosundan kullandım ) , 1 -1,5 çorba kaşığı nişastyı iyice karıştırarak ocakta pişirin .(karıştırırken tel çırpıcı kullanın)Soğuyunca cheescakein üzerine dökün.
Afiyet olsun