24 Aralık 2013 Salı

Rulo Pasta






Pazar akşamı şöyle bir sesle kalktım yerimden ; ''anneeee canım pasta çekti'' .Siz n yapardınız? Heleki hasta olmaya başlamış,nazlı bir prenses istiyorsa bu pastayı...Bencede dolaptaki yumurtaları çıkarır oda sıcaklığına getirir ve mutfak yardımcılarıyla başlardınız.En büyük yardımcılarımsa prenseslerim .Artık minik prensesde olayların içinde,un eleğiyle oynamayı pek seviyor mesela.İyikide yapmışım pastayı ,o geceden beri pek ateşli kuzum ,iki gündür ağzına lokma sürmüyor.Malum ateş ,boğaz ağrısı,öksürük...Kuzumu çok yıprattı.Bugünde nöbetteyim anlaşılan.Gece uzun, bende yeni tarifimi bu sessizlikte yazmalıyım dedim.Bana iyi nöbetler...












Rulo Pasta




Malzemeler ;


. 5 adet yumurta
. 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
. 1,5 su bardağı un
. 1/2 paket kabartma tozu
. 150 ml krema
. 1 çay bardağı damla çikolata
. 1 çay bardağı antep fıstığı
. 1 paket kakaolu krem şanti
. 1 su bardağı soğuk süt



üzeri için ;

. çikolata rendesi ve toz yeşil fıstık




Yapılışı ;


. Oda sıcaklığındaki yumurtaların akını ve sarısını ayırın.Sarılarını toz şekerin yarısıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.İçine un ,kabartma tozu koyup tüm malzemeyi 2-3 dakika kadar çırpın.(unu eklerken azar azar koyun)Yumurta aklarını kalan tozşekerle köpürene kadar çırpın ve karışımın içine katın.Bir spatula yardımıyla yumurta aklarını karışıma iyice yedirin.Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serip hamuru boşaltın ve spatula ile düzeltip ince bir hamur şeklinde yayın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.Sıcakken yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıp soğuması için bir kenarda bekletin.Buarada kakaolu krem şantiyi soğuk sütle çırpın.Kremayı ayrı bir kapta çırpın.Soğuyan keki açıp ince bir tabaka halinde kremayı sürün.Damla çikolata ve antep fıstığı serpin.Kakaolu krem şantiyi sürün.Keki rulo şeklinde sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.Üzerine çok ince tabaka şeklinde krem şanti sürün ve çikolata rendesi ile yeşil fıstık serpin.Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.


Afiyet olsun.

22 Aralık 2013 Pazar

Cheescake










Bu seferki cheescake bambaşka ,herzaman yaptığımdan farklı.Hamur kısmı sadece bisküviden oluşuyor.Biraz daha kolay oldu bu sebepten.Geçen günlerde yayınladığım kahvaltı sofram için yapmıştım.Kolay ve lezzetli bir tarif.Hafta sonları kahvaltılarınız için çok nefis olacağına eminim.İyi pazarlar olsun...








Cheescake




Malzemeler ;


Tabanı için


. 2 paket Burçak bisküvi

. 100 gr.erimiş tereyağ



Dolgu malzemesi için ;


. 400 gr.labne peynir

. 3 adet yumurta

. 500 gr.süzme yoğurt

. 200 ml.krema

. 180 gr. toz şeker

. 1 adet limon kabuğu rendesi

. 1 çorba kaşığı(tepeleme) nişasta

. 1 çorba (tepeleme) kaşığı un

. 1 paket vanilya




Yapılışı ;



. Tabanı için gerekli olan bisküvileri rondoda çekin.Erimiş tereyağ ile karıştırın.Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.Bisküvili karışımı tabana yayın.
. Yumurtaları sarılarından ayırın ve beyazlarını minicik bir tuzla kar gibi olana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.Labne peyniri büyük karıştırma kabına alın.İyice çırpın üzerine süzme yoğurt ,krema ,şekeri tek tek ekleyip iyice çırpın.Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Nişasta un ve vanilyayı da ekleyip düşük ayarda çırpın.Buzdolabından yumurta aklarını çıkarın ve karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın.Kelepçeli kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında bir buçuk saat kadar pişirin.Fırınından hemen çıkarmayın yarım saat kadar da orada dinlensin.Bir gece buzdolabında bekletin.


Üzerine sos dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Ben evde olan vişnelerden yaptım.Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo da çektim ve tencereye aldım.1 çay bardağı şeker ,1-2 yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağından biraz fazla su ekledim ve karştırarak pişirdim.Ilınmasını bekledim ve cheescake üzerine gezdirdim.Bir gece buzdolabında misafir ettim sonrasında afiyetle yedik .



Afiyet olsun.












17 Aralık 2013 Salı

Lebkuchen Hause 2013 (Ginger Bread House ) Kurabiye Ev









Hafta sonu prensesimin antremanları iptal olunca ,ev tipi etkinliklerimize ağırlık verdik.Henüz Lebkuchen House yapmamış olduğumuzdan fırsat bu fırsat deyip prensesle başladık çalışmalara.Süslemelerin çoğunu prensesim halletti.Hafta sonu eğlencemiz çok renkli ve tatlıydı.Evde kaldığınızda çocuklarla yapabileceğiniz harika bir etkinlik,muhakkak deneyin derim.Şablonların ve evin tarifini daha önce yayınlamış olduğum bu linkten alabilirisiniz ; http://lezzet-ikram.blogspot.com/2009/12/ilk-kurabiye-evim-lebkuchenhauschen.html

14 Aralık 2013 Cumartesi

Sıcak Şarap (Glühwein)













Kış tüm yurtta hissediliyorken içimiz ısıtacak hatta boğaz ağrılarına bile iyi gelebilecek bir tarif paylaşacağım.Öyle mis baharatlar meyveler varki içinde ...Gülo annemde görmüş,aklıma düşmüş, kar yağıp soğuklar bastırınca hemen yapıp içimizi ısıtalım dedim.Ellerimizde kupalarımızla cam kenarında, kar yağışını izlemek sevgilimle ,paha biçilemez ...
Nasıl mı yaptım ?Öncelikle orta kalite bir kırmızı şarap aldım.Büyük bir cezveye bir bardak su ,yarım çay bardağı şeker koyup erittim.İçine 5-6 adet kakule ,5- 6 adet karanfil ,2 çubuk tarçın atıp kaynattım ve soğuttum.Soğuk baharatlı suyu büyükçe bir tencereye aldım (baharatlarıyla beraber),1 orta boy portakal ,yarım limon ve bir adet elma kabuğunu ekledim.Üzerine kırmızı şarabı ekledim.Ocağın en kısık sevyesinde (asla kaynamayacak,yoksa alkolü uçar) karışımı ısıttım.Ocaktan aldıktan sonra tel bir süzgeç ve onun altına da ince bir tülbent koyarak sürahiye süzdüm. Kupalarımıza servis ederek sıcacık tükettik.

Afiyet olsun ,

İyi pazarlar :)






8 Aralık 2013 Pazar

Kahvalltı Sofram
















Geçtiğimiz ay kuzenlerime hazırlamış olduğum kahvaltı sofrasını paylaşmak istiyorum.Bebişle misafir ağırlamak biraz zor olsada çok seviyorum misafirlerime ciciler hazırlamayı.Soframızda neler mi vardı ;



. Peynir tabağı

. Yazdan hazırladığımız böğütleyen ,kayısı,vişne reçelleri,

. Bal - kaymak ayrılmaz ikilisi,

. kıymalı börek

. ev yapımı tam buğdaylı ekmek

. biber-patates kızartması (yazdan hazırlanmış domates sos ile servis)

. kurutulmuş domates

. haşlanmış yumurta

. canım annemin yapmış olduğu katmer(sanırım fotosunu çekememişim ,kimbilir minik yaramaz n yapmıştır :))

. tatlı olarakta çilek soslu cheescake(kasekuchen)


Aslında Çilek soslu cheescake(kasekuchen) tarifini vermek istiyordum ama onun yerine masadan birkaç tarif vermek istiyorum.
Bu mevsimde domateslerin hiç tadı yok ve bende kurutulmuş domatesleri kullanmayı seviyorum.Kuru domatesleri sıcak suda yarım saat kadar bekletiyorum ve süzüyorum .Servis tabağına alıp üzerine sızma zeytinyağı ve dağ kekiği ve biberiye ekliyorum.Çok lezzetli oluyor.
Haşlanmış yumurtaları ise ortadan ikiye bölüyorum ve sarılarını dikkatlice bir kaseye alıyorum .Bir iki çorba kaşığı süt,iki karper peynir ,minicik tuz ,karabiber ,pulbiber ve kekik ekleyip çatalla iyice eziyorum.Krema sıkma torbasına koyup yumurta beyazlarındaki boşlukları dolduruyorum .Çocuklar buna bayılıyor .Birdahaki postta cheescake tarifini vereceğim.Mutlu sağlıklı günlerimiz olsun :)

1 Aralık 2013 Pazar

Mermer Kek








Pazar sabahı bu kekin kokusuyla uyandı bizim ev halkı .Çok erken kalkıyorum malum iki ayaklı minik mi minik çalar saatim var benim.Onunla sabah konuşmalarımız,öpücüklerimiz sonrasında da kahvaltı hazırlıklarımız oluyor.Pazar kahvaltımızın sonuna kahveyle beraber eşlik etti.Sizde yapmak isterseniz geçelim tarimize;)











Mermer Kek



Malzemeler ;


. 3 adet yumurta
. 150 gr. toz şeker
. 145 gr.tereyağ
. 175 gr.un
. 2 çorba kaşığı kakao
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu




Yapılışı ;

. Oda ısısındaki tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.Hamurun 2/3 'ünü yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına boşaltın.Kalan hamura kakao ekleyip karıştırın ve bunu kalıptaki hamurun tam orta kısmına boylamasına dökün.Çatal yarımıyla alttan üste doğru hafifçe şekillendirin. ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Kalıpta soğuttuktan sonra çıkartıp servis yapın.




Afiyet olsun.



Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails