29 Ağustos 2013 Perşembe

Mürdüm Erikli Turta (Zwetschgenkuchen)









Mürdüm erigi tüketmenin tamda mevsimi.Erikler aslında marmelat için alınmıştı ancak sevgili bu pastayı pek sevdiğinden bir kısım eriği ayırıp bu nefis turtayı yaptım.Marmelat için daha önce tarifi vermiştim burdan bakabilirsiniz

ve yarın 30 Ağustos Zafer Bayramımız .Hepimize kutlu olsun .









Mürdüm Erikli Turta (Zwetschgenkuchen)


Malzemeler ;

Hamuru için

. 200 gr.margarin veya tereyağ oda sıcaklığında
. 5 adet yumurta
. 1,5 su bardağı toz şeker
. 1 çay bardağı süt
. 4 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. bir çimdik tuz


Üzerine ;

. 1 kg.yakın mürdüm eriği


Kıtır hamuru için ;

. 200 gr.margarin veya tereyağ
. 1/2 su baradğı toz şeker
. 1 paket vanilya
. 1 çay kaşığı kabartma tozu
. 3-3,5 su bardağı un



Yapılışı ;

. Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp dört eşit parçaya bölün.Hamur malzemeleri için gerekeli olan tereyağ ve şekeri iyice çırpın.Teker teker yumurtaları ekleyip diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur elde edin.Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine hamuru bir spatula yardımıyla yayın.Üzerini düzleyin ve önceden hazırlanmış olan erikleri sırt sırta gelecek şekilde dizin.

.Kıtır hamur için gerekli olan yağ ve şekeri bir kaba koyup iyice çırpın ve diğer malzemeleri koyup elinizle yoğurun.Elinizde ufalanan bir hamur elde edin ve ufak parçacıkları eriklerin üzerine serpiştirin.2-3 çorba kaşığı kadar da toz şeker serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.İyice soğuduktan sonra kesip dondurma ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.



17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Salatası






Güzel bir ayı ,Ramazan ayını - ve beraberinde gelen Şeker Bayramı'nıda geride bıraktık.Güzel okuyucum yoğunluğum malum bundan sebep geçmiş Şeker Bayramı'nızı kutlarım.Çoluk çocuk ,büyük küçük çok güzel geçen ,dinlenmeli bir bayram tatili oldu bizim için.Cansu bebeğimizle geçirilen ilk bayramımızdı.Bayramda ''Şeker''mi diyeceğiz ''Ramazan Bayramı ''mı diyeceğiz herkes bunu konuşup dururken biz yaptığımız o güzel tatlıları ,börekleri lüp lüp hüplettik :)
Bu güzel mi güzel ,lezzetli yoğurtlu kabak salata tarifim annemden .Ama asıl canım anneciğimede babaannemden miras kalmış.Ben misafir sofralarımda ,çay sofralarımda çok yakıştırırım.Yaz aylarında serin serin yemesi pek güzel olur .Hazır kabakların çiçekleri burnundayken mutlaka deneyin derim:)






Yoğurtlu Kabak Salatası



Malzemeler ;

. 5 adet kabak
. 1-1,5 su bardağı yoğurt
. 3-4 diş sarımsak
. 1/2 çay bardağı sıvı yağ
. tuz ,kırmızı toz biber



Yapılışı ;

. Kabakların kabuklarını soyacak yardımı ile soyun ve bir kabın içine rendeleyin.Tavaya sıvıyağı koyun.Rendelenmiş kabakların suyunu elinizle iyice sıkıp ısınan tavaya alın.Kısık ateşte kabakların rengi sarıya dönene kadar ağır ağır pişirin.Tuz ile tatlandırın ve soğumaya bırakın.Yoğurt ezilmiş sarımsak ,toz kırmızı biberi geniş bir kaba koyup kabakları iyice karıştırın.Buzdolabında en bir saat kadar soğutun.

Afiyet olsun.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails