29 Kasım 2011 Salı

Yalancı Paça Çorbası


















Sevgilime yaptım bu çorbayı ,biliyorum hiç de romantik bir yemek değil.Hatta bol sarımsaklı ve bol kokulu .Ama işte aşk bu, herhaliyle sevilmeli ...
Çok sevdiğim bir aile dostumuz yapardı bu çorbayı.İlk onda yeme fırsatı bulmuş ,çok beğenmiştim.Uzun zaman geçti bu tarifi öğreneli .O gün bugün yaparım sevgiliye .En sevdiği kısmı ise tereyağını ve pul biberi tavada kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine dökerken çıkardığı ses ve o mis tereyağ kokusu .afiyetler olsun












Yalancı Paça Çorbası

Malzemeler ;
. 150-200 gr.bütün kuzu eti
. 6-7 su bardağı su

terbiye için ;
. 1 adet yumurta
. 1 çorba kaşığı un
. 1 çay bardağına yakın sirke
. 5-6 diş sarımsak

üzerine ;
. tereyağ ve pulbiber


Yapılışı ;

. Kuzu etini ve suyu düdüklü tencereye koyup pişirin.Eti ince ince didikleyip başka bir tencereye suyu ile birlikte alın.Terbiye için büyük bir kasede un ve yumurtayı iyice çırpın.Sirke ve ezilmiş sarımsağı ekleyip çorbanın suyundan bir kepçe alın ve karıştırın.Terbiyeyi yavaş yavaş ve bir taraftan da karıştırarak çorbaya ekleyin.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatın ve ocaktan alın.Üzeri için tereyağını eritip pulbiber ekleyin.Servis yaparken çorbanın üzerine gezdirin .


Afiyet olsun.

25 Kasım 2011 Cuma

Meyhane Pilavı (Tavuklu)







Yine ne çabuk cuma geldi,hafta bitti anlamadım.Haftalar gün ,aylarda hafta gibi.Günlerden bahsetmiyorum bile ki güne çok erken başlayanlardanım.Sabahın ilk ışıklarında uyanır taaki günün sonuna kadar ayakta kalırım.Ama yine de birgün yetmiyor yetmiyor,isyanlardayım yine :) Eve zar zor yetişip şipşak yaptığım bir yemek oldu bugün.Bulguru Miniş'de bende pek severiz,sağlıklı olması bir yana lezzetini pirinç pilavına değişmem doğrusu . Eti beraber değilde ayrı pişirip üzerine koyarak servis etmek istedim ,pişman da değilim .Görüntü ve lezzetten hiç bir ödün vermedim.Uzun zaman olmuş yapmayalı ,bir de kırmızı et değilde tavuk kullanınca daha bir hafif oldu.
Tabii, hafta bitti belki ama yarın güzel bir hafta sonu beni (bizi) bekliyor.Güzel ,mutlu hafta sonları olsun ;)





Meyhane Pilavı


Malzemeler ;

. 1,5 su bardağı bulgur
. 1 adet orta boy soğan
. 2 çorba kaşığı tereyağ
. 2 -3 çorba kaşığı sıvıyağ
. 1 adet kırmızı biber
. 1 adet sivri biber
. 2 diş sarımsak
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
. minicik biber salçası
. 1 küçük domates
. tuz
. 150-200 gr.kemiksiz tavuk but



Yapılışı ;


. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve bir tencereye yağ ile beraber alıp kavurun.Sarımsakları kesmeden bütün olarak atın.Biberleri küp küp doğrayıp beraberce kavurun.Küp küp doğranmış domates ve salçalarıda ekleyip karıştırın.Bulguru da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kaynatılmış sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

. Bu arada kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yapışmaz bir tavada orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra bir çorba kaşığı tereyağ ,tuz ,kırmızı pul biber ve minicik köri ekleyip bir kaç dakika harlı ateşte soteleyin.Demlenmiş pilavı servis tabağına koyup üzerine etini yerleştirin.


Afiyet olsun.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Narlı Kup














Nar mevsimi başladığı zamandan beri her sabah kahvaltı sofrasına narlı mandalina suyu sıkıyorum.Sade nar suyunu benim prensesim içemediğinden mandalinalı bir formül buldum ve birbirleriylede pek uyum sağlıyorlar.Tabi bukadar dikkat etmeme rağmen yine de arada sırada şu grip enfeksiyonlarına yakalanmıyor değiliz.Narı bu sefer kuplara koydum ,nefis oldular nefis :) herkese iyi bir hafta diliyorum :)







Narlı Kup


. 1 litre süt
. 2 su bardağı toz şeker
. 1 çay bardağı un
. 2 çorba kaşığı margarin
. 1 poşet toz kremşanti

pelte için ;
. 2 su bardağı nar suyu
. 2 su bardağı su
. 5 çorba kaşığı mısır nişastası
. 6 çorba kaşığı toz şeker


Yapılışı ;

. Krema için un ,süt ve şekeri bir tencereye koyup muhallebi kıvamına getirin.Ocaktan alınca içine yağı ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.Kupların yarısına gelecek şekilde boşaltın.

. Pelte için gerekeli tüm malzemeleri tencereye koyup iyice çırpın ve ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Soğumadan kremanın üzerine dökün kalan kremayı da üzerlerine koyun ve nar taneleri ile süsleyin.




Afiyet olsun.

17 Kasım 2011 Perşembe

Tavuk Suyuna Sebze Çorbası

















Güzel olmayan ,duygusal açıdan kötü olan bir hafta oldu benim için.Keşke karşınızdaki insana neler hissetiğinizi anlatacağınız ,kalbinizin duygusal açıdan MR'ını çekebilen bir makina falan olsa ...Bazen birilerini birşeyleri anlatmak çok zor ,ne kadar istemesek de hayat karşımıza hep zor olanı çıkarabiliyor.Sanırım son günlerde havalarında kötü gitmesi bu bunalım halimi hepten körükledi.Yaptıklarımın fotoğraflarını bile çekemiyorum.Sabah evden çıkmadan önce bile hava karanlık ,hiç güzel ışık yakalayamadım bu hafta.Bu resimse akşam olmasına az bir zaman kalmış bir saatte çekildi ,kusuruna bakmayın ,hava muhalefeti sebebiyle renklerin canlılığını yakalayamamış olsamda ,lezzet olağanüstü.Bu çorba tam bir şifa çorbası oldu.Yaptığım akşam Miniş'im iki kaseyi hüpletti :))




Tavuk Suyuna Sebze Çorbası


Malzemeler ;

. 1 orta boy soğan
. 1 adet büyük havuç ,kereviz ve patates
. 3 su bardağı tavuk suyu
. 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
. yeteri kadar su
. tuz ,karabiber

terbiyesi için ;
. 1/2 adet limon suyu
. 1 adet yumurta sarısı


Yapılışı ;

. Soğanları minicik doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin.Önceden hazırlamış olduğunuz tavuk suyunu ekleyip kaynatın.İçine küp küp doğramış olduğunuz sebzeleri ve bir miktar daha sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.Tuzunu karabiberini ayarlayın.Terbiyesi için gerekli olan yumurta sarısı ve limon suyunu bir kaseye koyup çatalla iyice çırpın.Çorbanın içine yavaşça dökerek hızlıca karıştırın.Ocağın altını kapatıp kerevizin sap kısımlarında bulunan yaprakları ince ince üzerine doğrayın.Sıcak sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.

13 Kasım 2011 Pazar

Teşekkürler CARTE D'OR





Carte d'Or deyince ilk akla dondurma keyfi geliyor değil mi,ama artık Carte d'Or Tatlı karışımlarıyla da karşımıza çıkıyor.Fondan ,Volcano ,içindeki kocaman çikolata parçalarıyla Çikolatalı Cookie ,tropikal lezzetli Cocoo Cookie ,gerçek tatlarla donatılan pudingler ,Fransa'nın muhteşem Macaronu ,Creme Brulee ve Creme Caramel ,kek karışımları ve diğer ürünleri ile harika lezzetler sunuyorlar.Bu güzel ürünler için teşekkürler Carte d'Or :)

11 Kasım 2011 Cuma

Havuçlu Çikolatalı Kek









Geçmiş günlerden kalmış bir tarifti bu .Annem havuçlu kek olsun demişti.Ama güzeller güzelim ise çikolatalı keke bayılır.Hele o çikolatalı keki yerken dudaklarının kenarlarına bulaşırsa ,ay işte ozaman tutamam kendi o haliyle öperim prensesimi :)) Tabii çikolatalımı olsun havuçlumu derken kendimi çikolatayı eritir buldum havuçlu kek için.Neden olmasın , hep cevizli - tarçınlı olacak değil ya :) ama samimiyetle söylüyorum tarçınlı cevizli halini daha çok beğendim,tamam bu da sınavı geçti fakat diğerinin tadı on üzerinden on :)
Güzel bir hafta sonu programı var önümde ,güzel bir kahvaltıya, akşamına da güzel bir oyun izleyeceğim.Evet ,bir ay önceden biletlerini aldığım oyunu yarın gece izleyebileceğim ;) heyecanlıyım :) herkese güzel bir hafta sonu diliyorum .












Havuçlu Çikolatalı Kek


Malzemeler ;

. 4 adet yumurta
. 3 su bardağı toz şeker
. 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
. 100 gr. bitter çikolata
. 1,5 çorba kaşığı kakao
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
. 1/2 çay bardağı süt
. 3,5 - 4 su bardağına yakın un





Yapılışı ;

. Benmari usulü bitter çikolatayı eritip ,ılınmasını sağlayın.Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle beraber krema kıvamına gelecek şekilde iyice çırpın.Sırasıyla süt, eritilmiş çikolata ,havuç ekleyip yavaşca karıştırın.Diğer kuru malzemeleri de ekleyip spatula yardımıyla iyice karıştırın. Önceden yağlanmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin.Mutlaka kürdan testi yapın.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.Ben tepside yaptım .



Afiyet olsun :)

2 Kasım 2011 Çarşamba

Portakallı Kurabiye














Hafta sonu evimizin neşe kaynağı hastaydı.Baleye gidemedi,gezmelere de gidemeyince evde pek sıkıldı minik Prenses:) bende onu eğlendirmek için kurabiye yapmanın iyi fikir olduğunu düşündüm.Kalıplarla kesme aşamasında çok eğlendi.Dün biraz daha iyi olunca dışarı çıktık .Sokaktaki kediyi ,köpeği,kuşu yakınında yakalamasın Miniş ,yakalar sıkı sıkı sarar onları ta ki onlar ilgiden bunalana kadar .Çok istedim bende eve bir kedi köpek alayım lakin ben evde dökülen saçımı görmeye tahammül edemem.Tabi Minişinde minik bir arkadaşı olsun çok istiyorduk ki bizimki su kaplumbağalarına tutuldu dün.Küçük bir arkadaşı var şimdi adını hemen oracıkta koydu ,''Pembiş'' :)) Şimdi onunla yatıyor onunla kalkıyor onunla yemek yiyor ,olan biteni hep ona anlatıyor .Dışarı çıkmamız gerektiğinde Pembişin evde yalnız kalmasına çok üzülüyor :) koşa koşa evimize geri dönüyoruz :) Şimdilerde böyleyiz :)








Portakallı Kurabiye


Malzemeler ;


. 2 adet yumurta
. 1 su bardağı tozşeker
. 2 çorba kaşığı yoğurt
. 125 gr.tereyağ (oda sıcaklığında)
. 1 adet portakal kabuğu rendesi
. 1 paket kabartma tozu
. 4-4,5 su bardağı un

. üzerine tozşeker



Yapılışı ;


. Yumurtaları ve tozşekeri çırpma teliyle çırpın.Rendelenmiş portakal kabuğu ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.Hamuru merdaneyle ince bir hamur şeklinde açın ve şekilli kalıplarla kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine toz şeker serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet olsun :)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails