31 Temmuz 2011 Pazar

Yoğurtlu Soğuk Pazı ve Hayırlı Ramazanlar






Güzel uzun bir aradan sonra herkese merhaba!! :)) Hepinizi çook çok özledim blogumu,arkadaşlarımı ...Diğer blog arkadaşlarımı tek tek ziyaret edeceğim :)) Bakalım kimler neler yapmış :)
Ramazan bu sene hepten sıcaklara geldi ,soğuk ve hafif yemekler tercihim olacak iftarda.Tarif rahmetli canım babaanneme ait.Aslında pazının yapraklarını dolma yapar ,sap kısımlarını da atmamak için haşlayıp yoğurtlardı.Öyle ya herşeyi değerlendirmek lazım.Canım benim hiçbir şeyi israf etmez ,mutlaka geri dönüşümü olan şeylere dönüştürürdü.Tarifi istediğiniz miktarda artırabilisiniz.Bu sıcak yaz günlerinde çok nefis oluyor :))






Yoğurtlu Soğuk Pazı

Malzemeler ;

. 1 demet pazı
. 1,5 su bardağu yoğurt
. 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
. 3 diş sarımsak
. 1 çorba kaşığı zeytinyağ
. tuz


Yapılışı ;

. Pazıyı ayıklayıp yıkayın.Genişce bir tencereye ince ince doğrayın ve birmiktar tuzla beraber kısık ateşte hiç su koymadan haşlayın.Süzgece alıp soğutun.Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırma kabına koyun .Haşlanmış olan pazıyı avucunuzda suyunu iyice sıkarak yoğurtlu karışıma koyun.Zeytinyağı da ekleyip karıştırın.Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.



Afiyet olsun.

12 Temmuz 2011 Salı

Zeytinyağlı Bamya ve Benden Haberler




Kayıt girmeyeli nerdeyse bir ay olacakmış .Yaz geldi tabi onunda tembelliği vardı ama asıl daha önceki yazılarımda da haber vermiştim sizlere ,yazlığımla uğraşıyorum aslında uğraşıyoruz diye .:)) Yerleştik fakat eksikler hiiiiç bitmiyor :)) Sevgili anneciğimin çook emeği var, sağolsun .Müthiş desteği ve yardımları sayesinde son kalan işlerimizi beraber tamamladık ve şimdi bu yazımı güzel bahçemde oturup yazıyorum.Bu nefis fotodaki bamyalarıda buranın yerel pazarından aldım.Tazecik mis gibilerdi.Bahçeye bakan mutfağımda pişirdim,zevkle ,sanırım daha lezzetli olmasının sırrı bu.Bu yazımdan sonra ufak bir ara vererek kendimi tatil moduna alıyorum.Gelince bahçeden barbekü manzaralarıyla beraber olacağız :))






Zeytinyağlı Bamya


Malzemeler ;

. 1 kg.taze bamya
. 1 adet orta boy soğan
. 3 adet orta boy domates
. 1 diş sarımsak
. yarım limon
. yarım çay bardağı zeytinyağ
. tuz


Yapılışı ;

. Bamyaları iyice yıkayın ve kağıt havlu üzerinde suyunu süzdürün. Üst kısımlarındaki şapkalarını incecik ve dikkatli bir şekilde ayıklayın.Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsakla beraber tencereye alın ve zeytinyağını ekleyin.Soğanı pembeleştirin ve buarada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın .Tencereye ekleyip birkaç dakika kavurun.Tuzunu ilave edip bamyaları ekleyin ve yarım limonun suyunu üzerine sıkıp kabuğunu tencerenin içine atın.Bir çay bardağına yakın sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye bırakın.Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
Not.pişirirken çok fazla karıştırmayın.Bir veya en çok iki kere alt üst edin .(fazla karıştırmak bamyaların formlarını bozacaktır)


Afiyet olsun.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails