16 Haziran 2011 Perşembe

Kayısı Reçeli ve Sofra Dergisi Daveti






Sofra Dergisiyle geçen hafta Suadiye Zamane Kahvesi'de çok harika bir buluşma gerçekleştirdik.Güzel sohbetler dışında Şefimiz Gökhan Tufan'ın gerçekleştirdiği Baklava Yufkasında Fırınlanmış Tavuk ve Cezvede Türk Kahveli Sıcak Kek tariflerini izleme ve tatma fırsatı yakaladık.Ayrıca benim izleyemediğim Sofra Dergisi Fotoğrafçısı Erkin Ön tarafından hazırlanan workshop izleme fırsatını yakaladık.Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ ,Nazan Hanım ve diğer tüm emeği geçen herkese bu güzel gün için çok çok teşekkür ederim.










Gelelim tadıyla ve kıvamıyla sevgilime kendini aşık eden kayısı reçeli tarifime :)1 kilo kadar olan kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarttım.Sonra bu boyutun prenses kızımın ağzına layık olmadığını düşündüm ve onları biraz daha minik boyutlara getirdim. 1 kilo kayısıya ölçü olarak 1 kilo şeker ve 2 bardağa yakın su hazırladım.Bir tencereye 1 kilo şeker ve 2 su bardağı suyu koydum ve şerbet gibi kaynattım.İçine minik parçalara ayırdığım kayısıları ekleyip 20 dakika kadar kısık ateşte kaynattım.Bu sırada köpüklerini bir kevgir yardımıyla topladım.Ocağın altını kapatıp iki - üç saat kadar beklettim.Daha sonra tekrar ocağın altını yakıp orta ateşte 20 -25 dakika daha kaynattım.Bu arada yine köpüklenme olursa toparladım.En son 1 çay kaşığı kadar limon tuzunu ekleyip 4-5 dakika daha kaynatıp soğumaya bıraktım.Kavanozlara boşaltıp buzdolabında soğuttum.Ertesi gün muhteşem bir reçel vardı, sıcacık tereyağlı ekmeklerimizin üzerinde.

Afiyet Bal şeker olsun ;)

13 Haziran 2011 Pazartesi

Çilekli Pasta





Uzun zaman olmuş bloguma yeni kayıt girmeyeli .Beni tanıyanlar bilir şu aralar ne kadar meşgul olduğumu,sürekli koşturmaca var .Yazlık bitti bitecek bende ince detaylarla uğraşıyorum ,gel git yoruluyorum tabii.Ama bugün o kadar yorgunluğuma rağmen bu çileklerle neşeli ama basit birşeyler yapmalıyım dedim.Tat ,tabiki nefis ,e çilek girerse nasıl olur zannediyorsunuz ?:) çilek kokulu çilek ;) yaz hiç bitmesin ,gitmesin ;)












Çilekli Pasta


Malzemeler ;

kek için ;

. 3 adet yumurta
. 1,5 çay bardağı toz şeker
. 1 çay baradğı yoğurt
. 1/2 çay bardağı süt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 4,5 çay bardağı un
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu

Kreması ;
. 1 litre süt
. 6 çorba kaşığı un
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 paket vanilya

arası ve üzeri için ;
. dilediğiniz kadar çilek


Yapılışı ;

. Kek malzemelerini sırasıyla bir kaba koyup çırpın.22 cm'lik kelepçeli kalıbınızı yağlayıp unlayın ve kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.Bu arada krema malzemelerini -vanilya hariç-bir tencereye koyup pişirin.Altını kapamadan vanilyayı ekleyip ocaktan alın. mikserle birkaç dakika çırpın.İyice soğutun.
. İyice soğumuş olan keki düzgün bir şekilde ortadan ikiye kesin.Bir iki kaşık sütle kek tabanını ıslatıp servis tabağına alın.Soğumuş kremdan bir miktar sürün ve üzerine enlemesine kesilmiş çilekleri dizin.Üzerine kremadan bir miktar daha koyup bir sıra daha çilek döşeyin ve diğer kek parçasını çileklerin üzerine yerleştirin.Hafifçe ortasına elinizle bastırın.Kalan kremayı düzgün bir şekilde pastanın üzerine sürün.Çileklerle dilediğiniz şekilde süsleyin.En az iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.


Afiyet olsun ;)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails