28 Nisan 2011 Perşembe

Tepside Püreli Köfte









Bu hafta uzaklardan misafirim var ve ilkgün sofrasında bu nefis tepsi köftesini yaptım.Sunum olarak göz dolduran ve çok da pratik olan bir tarif .Afiyet olsun şimdiden :)











Tepside Püreli Köfte

Köfte için ;


. Yarım kg.köftelik kıyma
. 1 adet soğan
. 1 adet yumurta
. 3 dilim bayat ekmek içi
. tuz ,karabiber ,pul biber, kimyon

Püre için ;

. 6 adet orta boy patates
. 1,5 çorba kaşığı tereyağ
. 1-1,5 çay bardağı süt
. tuz


üzerine rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı ;

. Büyük bir kaba soğanı rendeleyin.Kıyma ,yumurta, rondodan geçirilmiş bayat ekmeği ve baharatları koyup iyice yoğurun.15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.Dinlenmiş kıymayı yağlanmış dikdörtgen borcama yayın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


. Patatesleri yıkadıktan sonra düdüklü tencerede haşlayın. Patateslerin (sıcaklıkları çıkmadan) kabuklarını soyup ezme aparatıyla püre haline getirin.İçine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin .Süt ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.Püreyi pişen köftenin üzerine düzgünce yayın.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

22 Nisan 2011 Cuma

Kartopu





Bloglar açıldı.Şimdi tüm bilgisayarlarımdan erişebiliyorum ya bloguma ,keyfime diyecek yok.Artık tariflerimi gönül rahatlığıyla ekleyebileceğim.Tarif Göksu'nun doğum gününden kalma (sevgili Gülay'ın tarifi) ,yayınlamak bugüneymiş ,tatlı bir haftasonu diliyorum herkese ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nıda kutluyorum.Yarın bizde sıkı bir program var ,umarım Miniş'in hızına yetişebilirim :)




Kartopu


Malzemeler ;


. 1 kutu krema (200 ml)
. 1 su bardağı süt tozu
. 3,5 su bardağı hindistan cevizi
. 1 su bardağı pudra şekeri
. üzerini kaplamak için hindistan cevizi

Yapılışı ;

. Üzerini kaplayacağınız hindistan cevizi hariç hepsini büyükçe bir kaba koyup yoğurun.1 saate yakın buzdolabında bekletin.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve hindistan ceviziyle kaplayın.Küçük kağıt kaplarına yerleştirip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

16 Nisan 2011 Cumartesi

Fincanda Minik Pastacıklar












bu postu çok zor yazabildim.umarım başarılı olmuştur.Daha önce yayınladım zannederken teknik bir sorundan yayınlanmamış.Kumanda panelimde de sorun yaşıyorum.hayırlı artık arkadaşlar...

tarifi sevgili Cahide ve Jibek de görmüş minicik değişikliklerle bizimkilere yapmıştım.











Fincanda Minik Pastacıklar


Malzemeler ;

Kek için ,

. 2 adet yumurta
. 1 çay bardağı un
. 1 çay bardağı toz şeker
. 2 tatlı kaşığı kakao
. 1 çay kaşığı kabartma tozu
. 1 adet limon kabuğu rendesi

Ara kreması için ,

. 1 çorba kaşığı un
. 1,5 su bardağı süt
. 1 çorba kaşığı nişasta
. 3 çorba kaşığı toz şeker

üzerine çikolata sos


Yapılışı ;

.Kek hamurunu hazırlayıp yağlanmış unlanmış altı adet çay fincanına paylaştırın.Büyükçe bir tencereye fincanları yerleştirip tencereye su ekleyin(su,fincanların üçte birisi kadar olmalı )Tencerenin ağız kısmına mutfak havlusu gerip kapağını sıkıca kapatın.Orta ateşte su kaynayana kadar pişirin.(suyun kaynadığını fincanların tıkırdasından anlayabilirsiniz).bu arada ara kremasını pişirin.Kaynayınca küçük ocağa alıp 15 dakika kadar daha pişirin ve ocağı kapatıp ağzını hiç açmadan 7-8 dakika kadar bekleyin.
Fincanları sudan çıkarın ve ters çevirip kekleri ızgara bir telin üzerinde iyice soğutun.Kekleri ikiye kesip alt kısımlarına ara kremasından sürüp üzerine keklerin diğer parçalarını kapatın.Hazırladığınız çikolata sosunu üzerine dökün.

Afiyet olsun.

5 Nisan 2011 Salı

Muzlu Sarma






Bu aralar daha çok duvar kağıtları ,boyalar ve dekorasyonlarla ilgileniyorum.Yeni evimiz bitti bitiyor ve benim en sevdiğim kısma geçiyoruz ,tabiki dekorasyon.Prenses odasının rengini karteladan seçti bile.Ama ben duvar kağıdı mı, boya mı karar veremedim bile ;) Bu yazı kısmetse yeni yazlığımızda geçireceğiz.Şimdiki mutfağımdan çok daha büyük olmasa da çok güzel bir mutfağı var. Bu evin en sevdiğim yeri mutfaktan bahçeye açılan verandası.En cici saksıları ve en güzel sardunyaları seçtim buraya. Yorgunluk kahvesi içmek için de güzel bir köşe yapmak istiyorum kendime.Yaz gelse biran önce yaz gelse ;) Yaz demişken ufaklık da yaz için bir hazırlık yapıyor.Şimdilerde yüzme okulu bakıyoruz .Bale resitalini yapar yapmaz yüzme okulunda Miniş.




Muhallebisine bayılan kızım tatlıyı bir gün bile misafir etmedi buzdolabımızda ;) Sarma işlemi birazcık özen istiyor onun dışında çok pratik ve lezzetli.










Muzlu Sarma


Malzemeler ;


  • 200 gr.margarin

  • 1 su bardağı un

  • 1 litre süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 su bardağı toz şeker


arasına ;



yeteri kadar muz



üzerine;



1 paket bisküvi ve kakao (orjinal tarifinde kakaolu bisküvi var)





Yapılışı ;




  • Tencereye margarini koyup eritin ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.Sütü ve toz şekeri ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Tencereyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyin.10 dakika kadar mikserle çırpın.Islatılmış büyük dikdörtgen bir borcama muhallebiyi dökün.Ilındıktan sonra buzdolabında bir saat bekletin.Soğuyan muhallebiyi dört parmak eninde ve boyunda kareler kesin.Arasına muz koyup sapatula yardımıyla dikkatlice sarın.Bisküviyi robotta un haline getirin.Ruloları bisküviye bulayıp üzerine kakao serpin.(orjinalinde kakaolu bisküviye bulanıyor,dilerseniz bu şekilde de yapabilirsiniz.)Servis tabağına alıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.


Afiyet olsun.



Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails