Sayfalar

27 Eylül 2010 Pazartesi

Fincanda Kadayıf




















Misafirimiz geldi çok uzaklardan ,bu nefis mi nefis fincanda kadayıfı yaptım ne zamandır yememiştirdir diye .Çok beğenildi tavsiye ediyorum canlarım,şimdiden afiyet olsun.

Fincanda Kadayıf

Malzemeler ;
  • 300 gr. tel kadayıf
  • 100-150 gr.fındık veya ceviz içi
  • 125 gr.
  • tereyağ

Şerbeti için ;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon suyu

Yapılışı ;

  • Şerbet için gerekli malzemeleri -limon suyu hariç- bir tencereye koyun ve kaynatın.Kıvamı biraz koyulaşana kadar kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ilave edip bir iki dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Tereyağını eritip ılıtın.Tel kadayıfı büyük bir tepsinin içinde ufak ufak koparın ,iyice havalandırın birbirinden ayrılsınlar .Ilınmış tereyağını kadayıfın üzerine döküp her tarafına iyice yedirin ve birbirlerine yapışmayacak şekilde ayırın.Fındık veya cevizi çok ince olmayacak şekilde rondoda çekin.
  • Orta boy bir fincana (ben çay fincanı kullandım ) kadayıftan bir miktar koyup bastırın ortasına bir-iki çorba kaşığı kadar fındıktan koyup üzerine kadayıfları fincan dolana kadar koyup, iyice sıkıştırın.Yağlanmış tepsiye ters çevirerek çıkarın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerlerine kepçe yardımıyla gezdirin.Soğumaya bırakın.Kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

21 Eylül 2010 Salı

Kuru Meyvalı ve Damla Çikolatalı Kek


























Kuru Meyvalı ve Damla Çikolatalı Kek

Malzemeler ;
  • 5 adet yumurta
  • 2 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5-6 damla rom aroması
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 çay bardağı kuru meyva şekerlemesi
  • 2 çorba kaşığı damla çikolata

Yapılışı ;

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.Süt,sıvıyağ ,rom aroması ve vanilyayı sırasıyla koyup çırpın.Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düşük devirde çırpın.Kuru meyvaları ve damla çikolataları koyup kaşık yardımyla hafifçe karıştırın.Yağlanmış ve unlamış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan ters çevirerek çıkarın.

Afiyet olsun

15 Eylül 2010 Çarşamba

Armut Tatlısı

















Armut Tatlısı

Malzemeler ;
  • 4 adet armut
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • yarım limon suyu

Üzeri için ;

  • 4-5 çorba kaşığı krema
  • çikolata sos

Çikolata sos için ;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı su
  • bir tutam tuz

Yapılışı ;

  • Armutların sapını kesmeden kabuklarını incecik soyun.Yarım limon suyuyla armutları iyice ovun.(kararmalarını önleyecek)Armutları tencereye koyup üzerine toz şekeri,suyu ve karanfili ekleyip 25-30 dakika kadar pişirin.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Çikolata sos için tüm malzemeleri bir tencerede çırpıp pişirin ve soğumaya bırakın.Armutları servis tabağında düz durmaları için atından bir dilim kadar kesin ve tabağa yerleştirin.Armutların bir tarafına bir kaşık krema, diğer tarafına çikolata sostan dökün ve üzerine tarçın serpip servis yapın.

Afiyet olsun.

13 Eylül 2010 Pazartesi

Tahinli Cevizli Kek
















Gelir gelmez yaptığım,pişerken nefis kokusuyla büyüleğen bir kek ...Biz çok sevdik :)





Tahinli Cevizli Kek



Malzemeler ;


  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik tahin
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gr.margarin (Becel zeytinyağlı kullandım)
  • 1 su bardağı kadar yarım ceviz taneleri
  • 1 adet muz (üzeri için )

Yapılışı ;



  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte 4-5 dakika kadar çırpın.Ardından margarini ekleyip bir okadar daha çırpın.Sırasıyla yoğurt ve 5 çorba kaşığı tahini ( bardakta kalan tahini üzerine dökmek için ayırın)ekleyip çırpın.Elenmiş un ve karbonatı ekledikten sonra devri düşürerek yavaş yavaş çırpın ve yağlanmış kalıba dökün .Üzerine bardakta kalan tahini bir kaşık yardımıyla gezdirerek dökün ve yarım ceviz tanelerini üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Soğuduktan sonra muz dilimleriyle süsleyin.


Afiyet olsun.

11 Eylül 2010 Cumartesi

Ben Geldiiiiim ,Herkese İyi Bayramlar ve Blogum 1 Yaşında :)


Nasıl özledim nasıl ,nerden başlasam anlatmaya bilemiyorum,ama herkesin bayramını kutlayarak başlamak istiyorum,tüm arkadaşlarımın Şeker Bayramı kutlu olsun.Bayram öncesi yani ramazan ayının tamamını annemlerin evinde geçirdik.Dayanılmaz sıcaklar ve ramazanla beraber ben ''out of order '' :) olduğumdan gücümü sadece kızıma ayırıyordum.Ama şimdi son yaz tatilimi de yapıp döndükten sonra son derece enerjik durumdayım.Nezle olmam dışında... Evet hava farklılıkları yüzünden kızım ve eşimde dahil olmak üzere hepimiz nezleyiz.
Bugün yazabilme fırsatı bulduğuma çok seviniyorum ,çünkü bugün Bayramın 3.günü olması dışına benim için ayrı bir önemi var .Blogum bugün ''1'' yaşında evet sizlerle tanışalı tam bir sene olmuş,ne şanslı bir kişiyim ki sizin gibi güzel mi güzel dostlarım oldu.Okadar yorgun olmama rağmen (tahmin edersenizki iki aylık bir ev ayrılığından sonra bavul yerleştir,toz bezi elimde toz al ,çamaşır yıka ,ütüle modunda :)) bugün güzel bir kek yapmak istedim ,blogumun 1 yaşı adına
Tahinli ve Cevizli kekimin tarifini en kısa zamanda yazacağım şimdilik sadece resimle idare edin canlarım.Hepinizin bloglarını ayrı ayrı ziyaret edeceğim ,yaptıklarınıza tek tek bakacağım.Hepinizi çooook özledim .Evim evim güzel evim ...